Play Pinball Records

Mød Texas baseret independent label

Demokratisering af musikindustrien har fået populærmusikkens mastodonter til at ynke over fildeling, myspace og iTunes, mens de græder snot over faldende salgstal – senest hårrockeren Jon Bon Jovi. De små kreative bands og labels jubler derimod.

Et sted de bestemt burde juble er i byen Denton i den solbagte stat Texas. Byen er med sine hundredetusinde mennesker ikke en metropol, men af årsager jeg ikke kender, er Denton hjemby for en hel del fremragende bands centreret om bl.a. pladeselskabet Play Pinball Records. Et lille uafhængigt label der gør sig i vinyludgivelser, som købes via nettet og afleveres af noget så gammeldags som et postbud.

Det er de to musiknørder Chris Engberg og Trent Ostvig der i 2009 startede selskabet, efter at have færdiggjort studier på North Texas University – Dentons stolthed. Den første udgivelse blev DENTON DENTON USA! hvor selskabets samlede genmateriale af muteret garagelyd og forvrænget pop, bestående af 14 lokale bands, blev eksponeret på samme skive vinyl. De mest iørefaldende på denne sydlige solstiksramte eksplosion er bysbørnene Teenage Cool Kids, Fergus & Geronimo og Fungi Girls.

Sidst nævnte er et purungt band, der med inspiration fra vennerne i Psychedelic Horseshit spiller solskins shizgaze med et væld af fine melodier. Deres debut Seafaring Pyramids kom med posten hele vejen fra Texas for et par uger siden, og jeg er efterhånden blevet forelsket i den naive teenagelyd, trioen har fyldt på pladen. Det er et instant sommerhit. 

Lyt dig frem til din Pinball favorit og besøg selskabets hjemmeside hvor DENTON DENTON USA!, og udgivelser med de enkelte bands kan købes. Teenage Cool Kids har også albums ude på Protagonist Music, og Fergus & Geronimo på Hardly Art.    

http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F3005723
Teenage Cool Kids – Crossing The Desert as a Stream
http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F9887757
Fergus and Geronimo – Wanna Know What I Would Do
http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F3482193
Fungi Girls – Pacifica Nostalgia

// Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s