Festival of Endless Gratitude – 3 personlige anbefalinger.

Om små 4 dage byder Festival of Endless Gratitude for 3 år i træk velkommen til nysgerrige lyttere, der har mod på at udforske nogle af de mest syrede og freakede acts fra samtidens folk, og rock subgenrer. Festivalen har sit udgangspunkt i et samarbejde mellem den danske booking forening, There is no Trouble in Denmark, samt den amerikanske musiker og kunstner, Ron Schneiderman fra gruppen sunburned hand of the man, der med støtte fra statens kunstfond i maj 2009, blev inviteret til Danmark for at spille en række improviserede koncerter med danske bands såsom Causa Sui, The City Kill, samt Jørgen Teller & the Empty Stairs. Kulmination på dette samarbejde blev den første Festival of Endless Gratitude, som blev afholdt fra den 20 – 24. maj 2009, i den tomme toghal på Enghavevej 80. Det er samme toghal der danner rammen for dettes års festival, og derudover er der også en del musikalske gengangere fra de to forrige år, der dog i visse tilfælde optræder i nye spændende konstellationer. Musikalsk rammer programmet bredt, med alt fra noise, folk, drone, freejazz, samt syre og krautrock. Højdepunkter er der mildest talt nok af, men hvis jeg skal nøjes med at fremhæve 3 acts, som jeg personligt ser særligt frem til, vil det være følgende.

 1.        Chris Corsano (us) & Dennis Tyfus (be)

Mødet imellem disse to avantgardistiske krigere bliver utvivlsomt ikke kedeligt. Chris Corsanno er en af de førende eksperimenterende og genrebrydende trommeslagere fra en ny generation af free-jazz musikere. Han har spillet trommer siden han var 13, og har optrådt og udgivet musik sammen med navne som Björk, Peter Brötzmann og sunburned hand of the man. Ved festival of Endless Gratitude optræder han sammen med den belgiske visuelle kunstner og noise musiker, Denis Tyfus, der langt fra er en ukendt skikkelse i noise miljøet. Tjek nedenstående live video med de to herrer, fra maj måned i år.

2.            El Paraiso Records Ensemble (dk)

Hvis du ikke har hørt navnet før, så er der en grund til det. Der er nemlig tale om intet mindre end en dansk supergruppe sammensat specifikt for at spille et show ved dette års festival of Endless Gratitude. Bag navnet, El Paraiso Records Ensemble, gemmer der sig hvad der nok må siges at være to af Danmarks bedste syre/kraut rock bands, nemlig Causa Sui og Papir. Min forventning til dette show er at blive taget ud på en kosmisk rejse med tunge improviserede syrejams, der strækker sig over minimum ti minutter ad gangen. Jeg har oplevet disse bands hver for sig en hel del gange efterhånden, og hver gang er jeg blevet blæst omkuld af de tight sammenspillede musikere, der leverer massive grooves og intense guitar soloer, som kan tilfredstille en hver syre rock entusiast. At opleve disse to bands sammen bliver fucking stort!

3.Cam Deas / Jack Allett duo (uk)

Cam Deas og Jack Allet er to virtuose engelske guitarister der udfordrer den eksperimenterende folk, med rødder i indisk raga og vestlig blues. Arven fra amerikanske guitarister såsom Jack Rose og Sir Richard Bishop er tydelig, men både Deas og Allet har hver især deres unikke stil. Det bliver en af dens slags koncerter hvor man skal lukke sine øjne, læne sig tilbage, og lade sig indhylle i det hypnotiske og transcenderende univers, som den indiske raga tradition bygger på. Jeg har tidlige oplevet Deas, både kæle for og flå i sin 12 strengede guitar, og ser frem til høre ham i fællesskab med Allet.

Tjek hele spilleplanen for Festival of Endless Gratitude her.

The festival of endless gratitude 2011 will be held at

Volume (an old trainbarn)
Enghavevej 80,
2450 Copenhagen SV,
Denmark

From september 15th ’till 18th 20011, between noon and 3am.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s