Broken Water – Peripheral Star

..og en rejseberetning

Efter en alle tiders rejse tværs over det Nordamerikanske kontinent, er jeg nu kommet til Bristol, England, hvor mine blogindlæg de næste fire måneder vil blive skrevet.

Rejsen i USA og Canada bragte mig sidst på turen forbi Olympia – en by med omtrent 40.000 indbyggere beliggende en times kørsel syd for Seattle. Byen byder, som jeg også har nævnt mere én gang her på siden, på et helt forrygende antal virkelig gode bands og spændende pladeselskaber. En by med en utrolig historie for de med hang til alternativ rock´n´roll.

Byen er blandt andet hjemby for K Records, Kill Rock Stars og det lille men ikke ubetydelige Perennial Death.

Det var byen hvor Nirvana skrev Bleach og Nevermind, hvor Beck indspillede One Foot in the Grave, hvor The Simpsons Matt Groening gik på college. Hjembyen for Beat Happening, Sun skull, Milk Music, Gun Outfit, Christian Mistress, Wolwes in the Throne Room og ikke mindst Broken Water – bandet som dette blogindlæg egentlig omhandler.

Uden at være nostalgiske fabulerer Broken Water videre på den historie, som blev påbegyndt i slut 80’erne og start 90’erne af alternative rockbands såsom Dinosaur Jr, Nirvana, Sonic Youth og My Bloody Valentine.

Jeg berettede også om Broken Water tilbage i marts uden at vide, at de udgav en meget anbefalelsesværdig EP netop i marts. Ep’en hedder Peripheral Star, og udkom på hjembyens Perennial Death Records.

Man er ikke i tvivl om inspirationskilderne til EP’en hvor en fuzzy, men særegen, guitar og en dyb rungende mudder-bas fører sangene frem, mens trioens to kvinder Kanoke og Abigai, fungerer som modspil med smukke atmosfæriske vokaler. Ep’ens fem sange er mere emotionelle end Broken Waters tidligere materiale, hvilket egentlig klæder dem ret godt. Støjen er intakt, bevares.

Med Peripheral Star står det klart for mig, at Broken Water på trods af deres musikalske arv har fundet et helt særligt udtryk, som gør dem til et af de mest interessante bands ud af denne musiktradition.

Ep’en kan købes digitalt på bandets Bandcamp side for fem dollar og fysisk via Perennial Death.

Smuglyt herunder:

 

// Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s