Religious Knifes

Det er bestemt ingen skam, at 60’ernes bevidsthedsudvidende forsøg på at ændre verden igen smitter af på musikken. Renæssancen har stået på i et stykke tid.

Siden 2005 har New Yorker parret Mike Bernstein og Maya Miller været drivkræfterne i Religious Knifes. Et band som kombinerer søvnløs indie som hos Beach House med gammel psykedelica, som vi kender det fra The Doors. Det er de dunkende rytmiske trommer og den tunge orgellyd, der uden hast skaber en dronet og dyster psykedelisk lyd, som er både bekendt og overraskende.

Parret deler vokalen. Han har en dyb Jim Morrison vokal og hun en blid og drømmende men særdeles fyldig stemme. Med vennerne Nate Nelson på trommer og Todd Cavallo på bas er bandlyden hel og den bumlende rejse i gang.

Sacred Bones har udgivet bandets seneste plade Smokescreen her i 2011. Både Smokescreen og forgængeren The Door (Ecstatic Peace!) fra 2008 tager sig god tid. Numrene er ofte omkring syv minutter med lange dronede passager, men efter et par gennemlytninger er du med garanti betaget.

Lyt til numrene You Walk og The Message herunder. Begge fra Smokescreen.

//Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s