Cult of Youth

Der er en forbavsende kraft i Cult of Youth selvbetitlede album. Ikke en kraft der skyldes, at musikken er huritig eller tung men en hel anden slags.

Det er den forførende og frygtindgydende kraft, som agitatorer i starten af det forrige århundrede lagde for dagen for at overbevise folk om den evige sandhed i fascisme eller kommunisme. Cult of Youth er lyden af militærorkestrer i det fjerne, mens folk stimler sammen om en mand med et stålfast blik, der taler dunder stående på en trækasse med en lurvet sixpence på hovedet.

Manden der taler dunder for Cult of Youth hedder Sean Ragon. Efter at have spillet bas i Love as Laughter udgav han en række EP’er og en plade under navnet Cult of Youth inden han fik Micki Pellerno med på bas, Glenn Maryanski med på trommer og Zola Jesus’ Christiana Key med på violin, og udgav albummet ved navn Cult of Youth på Sacred Bones tidligere i år.

Med en særegnen blanding af akustisk engelsk/irsk folk, march musik, bombastisk postpunk og nogle simple fængende melodier skaber Cult of Youth en ret unik lyd, som har en bred appel. Sean Regans vokal er dog det mest umiddelbare vartegn for Cult of Youth. Det er denne insisterende og militante røst, der er medvirkende til at skabe associationer til de store ideologiers glansperiode.

Nok er klangen dyster og små fascistisk, men energien deri skal bruges til at rette ryggen:

“Something that a lot of people misunderstood about the “military metaphors” is that it serves to strengthen, inspire and empower the listener. I’ve always thought that martial music serves the purpose of invigorating people so that they have the strength to take on their daily battles with the self”…”Pull yourself together! Carry yourself with dignity and stand tall”, fortalte Sean Regan til Stereogum i januar.

Cult of Youth dirrer af energi. Og min ryg er så rank som et bræt!

Mit konforme hoved har det med at putte ting i kasser, men jeg synes ikke lige, jeg har en kasse til Cult of Youth. Man kunne sige neofolk, men det ville også være løgn. Sagen er, i sin kerne, at Cult of Youth er et kraftigt skud originalitet og et af de bedste nye musikalske bekendtskaber, jeg har gjort mig i år – punktum.

Lyt til og download New West og Lace up Your Boots fra albummet Cult of Youth herunder.

// Troels

Reklamer

5 thoughts on “Cult of Youth

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s