Extra Life

At blande genrer, der musikalsk befinder sig langtfra hinanden, er sjældent et vellykket scenarie. Tænk bare på alle de gyselige rapmetal bands der var fremme i 90erne. Limp Bizkit, puha!

New Yorker bandet Extra Life formår alligevel at sammensætte musikalske modsætninger, der befinder sig så langt fra hinanden, at man ikke kan undgå at sidde tilbage med en lidt, ”what the fuck skete der lige der?” fornemmelse, efter at have lyttet en af deres plader igennem. Elementer af støjrock, math, neofolk og kammer musik væves sammen til en udefinerbar masse, men det er først og fremmest forsangeren, Charlie Lookers, vokal, som mest af alt minder om gregoriansk munkesang fra renæssancen, der gør Extra Life til et sært bekendtskab.

Extra Life har eksisteret siden 2007, og består af medlemmer fra bands som, Z’s og Little Women. Alle medlemmer er klassisk skolede musikere, og Frontfigur og sangskriver, Charlie Looker, har studeret komposition, hos avantgarde komponisten Anthony Braxton (Tyondai Braxtons far) på Wesleyan University. De har to fuldlængde albums ude og en nyligt udgivet EP ved navn Ripped heart.

Det er højpandet musik, der kræver noget af lytteren, men der er dog gevinst at hente, hvis man giver sig tid til at dykke ind i Extra Life’s kompositioner, der bygger bro mellem fortiden og fremtiden.

// Andreas

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s