LONDON + ALL TOMORROW’S PARTIES

London har en række spændende koncerter det næste stykke tid – om end det er lidt længere væk end Loppen eller Voxhall. Vær lidt praktisk og køb nogle julegaver samtidigt.

Jeg selv opholder mig i Bristol i tiden – et par timers kørsel fra London, og her er tre koncerter og en festival som jeg overvejer – og du burde gøre det samme.

Phil Elverum bedre, kendt under sit kunstnernavn Mount Eerie, kommer som det eneste sted i Nordeuropa dette efterår til London og giver koncert på Cecil Sharp House den 22. november. Mount Eerie er en musikalsk ener. En eneboer fra de store bjerge uden for Seattle hvor han udsender den ene vidunderlige mærkværdige singer/songwriter plade efter den anden. Inspirationen findes i naturen hvor han som en anden tysk romantisk maler aner noget guddommeligt i enhver klippesprække og på hver en bjergtinde. På min yndlingsplade Wind’s Poem fra 2009 blander han sin akustiske nedbarberede lyd med elementer af black metal. Resultatet er fantastisk.

___

I Lappland fanzine anmeldte jeg The Men’s debut album Leave Home og erklærede, at deres undersøgelse af punkens sub-genre – The Men kommer vidt omkring – er ret vellykket. Støjende shoegaze afløses af reel hardcore inden et par postpunkede skæringer – ét endda med krautede elektrorytmer – slutter pladen. The Men har tidligere turneret med Iceage i USA, og nu kommer de altså til Europa, herunder også til London (ingen Skandinavien desværre). The Men spiller to aftener i træk – den 13. og den 14. december på henholdsvis Madame Jojo’s White Heat og på Shackwell Arm.

___

Thurston Moore er ligeledes på en europaturne, som desværre heller ikke når Danmark. I stedet kan han opleves i London den 2. december på Union Chapel, hvor han spiller med support fra Tall Firs. Med det Beck producerede lune, afdæmpede men stadig småforuroligende album Demolished Thoughts som udgangspunkt, bliver det spændende at se en anden Thurston Moore, der forventes at lade vokalen fylde mere end den forvrængede guitar.

___

Er der for langt til sommerens festivaler kan All Tomorrows Parties Nightmare Before X-masanbefales. Konceptet er kort, at tre bands inviterer en række kunstnere, som de synes særligt om til at spille i løbet af festivalens tre dage. Fredag har Les Savy Fav kurateret blandt andre No Age, Marnie Stern, Surfer Blood, The Dodos og Hot Snakes, lørdag headliner Battles og medbringer blandt andre Washed Out og Flying Lotus inden Caribou søndag slutter af med at præsenterer Four Tet og The EX. Arrangementet afholdes i Minehead mellem Bristol og London den 9.-11. december i en slags feriecenter. Når en billet bestilles følger et værelse med – med eller uden forplejning. En pakkeløsning til den festivalhungrende.

Overstående er sammenklip fra sidste års ATP Nightmare Before X-mas kurateret af Godspeed You! Black Emperor

// Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s