Obstacles – Oscillate

Som nørd i folkeskolen var det ikke altid lige let at finde nogen at lege med. Det var de færreste, der gad at spille sværd og troldoms bøger eller rollespil med en, og det var først da der i 8. klasse kom noget mainstream interesse for magic kort blandt de andre drenge i min klasse, at det begyndte at give en smule pote med de nørdede interesser.

Som nørdet instrumental band, med hang til det eksperimenterende, er det tydeligvis heller ikke altid så let at finde legekammerater, der gider at danse med på de skæve taktarter. I hvert fald ikke hvis man har hjemme i kongens København, og ynder at spille koncerter der. Det er nemlig ikke ligefrem hvad man kan kalde et talstærkt publikum, der er dukket op til de seneste koncerter, hvor prog/math trioen, Obstacles, ellers har leveret hvad vi indenfor rocktermer betegner som VAREN!

Det har næsten været lidt som at iagttage klassens nørd planlægge den perfekte børnefødselsdag, med balloner, skattejagt, ballondans, lagkage og varm kakao, hvorefter kun to til tre af klassens børn dukker op for at deltage i den planlagte festivitas. Egentligt et ganske ærgeligt syn – ikke fordi Obstacles præstationer har været præget af det dårlige fremmøde, tværtimod, men nærmere fordi det er tydeligt at se og høre, hvor meget tid og flid de har lagt i de komplekse kompositioner, der så desværre kun nydes af et ganske lille fåtal af mennesker.

”Giv ikke hunde det hellige, og kast ikke jeres perler for svin” sagde Jesus engang, men når svinene er ligeglade med perler og hellere vil boltre sig i grisestien, kan det jo alligevel være ligegyldigt.

Men nok sure opstød for denne gang, jeg vil i stedet kaste et par ord efter den nye Obstacles EP, Oscillate, der lige er udkommet på Playrec som gratis download. Ep’ens cover prydes af en retro agtig halvfjerdser illustration af en astronaut, der betjener noget avanceret computermekanik. Sci-fi fra fortiden med andre ord, og dette tema danner også en udmærket ramme om den lyd vi finder på Oscillate. De i alt 4 numre trækker nemlig heftigt på både samtidig mathrock, samt halvfjerdsernes syre, kraut og prog rock. Syre og kraut elementerne var bestemt også tilstede på gruppens fuldlængde plade, Dividual, men på Oscillate er de mere fremtrædende, hvilket også betyder at de 4 kompositioner forekommer mere løst spillede end tidligere set fra bandet. Det er dog stadig tight musik vi har med at gøre, hvor der bestemt ikke overlades meget til tilfældighederne, men lyden og riffsne virker mere organiske og rockende, end på Dividual. Eks. to minutter og otte sekunder inde i den over syv minutter lange åbner, Trajectory of Loose Ends, hvor guitarist, Thomas Feltheim, fyrer op for et halvfjerdserriff, der for denne skribent virker som en åbenlys invitation til at ryste det halvlange garn. Jo tak, fede instrumentpassager er der nok af, både når det kommer til guitar, bas og trommer. Det er den type musik, der nærmest opfordrer lytteren til at adskille hvert enkelt instrument fra hinanden, give det sin fulde opmærksomhed, og dykke ned i de små detaljer, som der bestemt er rigeligt af på Oscillate. En helt ny feature ved denne EP er Bassist Jeppe Jarlstrøms vokal, der i visse passager svæver rundt i lydbilledet som lange atmosfæriske droner, godt sovset ind i effekter. Det fungerer godt, men holdes, muligvis bevidst, en smule tilbage i det samlede lydbillede, og vil måske ikke blive lagt mærke til af alle. Hvis vokalen skal integreres som en fast element af Obstacles lyd fremover, vil det være oplagt at eksperimentere med andre udtryk end blot de atmosfæriske droner, for at skabe dynamik og variation.

Alt i alt demonstrerer Obstacles med Oscillate, at de er a force to be reckoned with indenfor dansk eksperimenterende rock. Giv deres EP en lytter! Det koster gratis.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s