Akron/Family 30.11.11 Loppen

Der var dømt musikalsk legestue og mega god hippie karma, da Akron/Family rockede loppen i Onsdags. Brooklyn trioen er kendte for at krydre deres liveshows med en ekstra omgang improvisation og freakout jams, som man ikke finder på pladerne, og ud af det to timers lange sæt Akron/Family leverede på loppen udgjorde dette også ca. halvdelen.

De improviserede elementer dannede flydende overgange imellem de egentlige sange, enten som dronede noise passager, først og fremmest skabt af de 3 vokalisters vokaler, der blev loopet og udsat for et væld af spacede effekter, eller som massive og brusende syreeskapader, hvor især bassisten og guitaristen virkelig viste hvad de var i stand til. Man kan måske anklage familien for at genbruge nogle af de samme virkemidler i denne henseende, men ikke desto mindre fik de skabt en lang kontinuerlig strøm af lyd, som gjorde de to timer til noget af en kosmisk rejse.

Da bandet sidste gang spillede i København, på lille Vega, kastede de 15-20 instrumenter ud til publikum og inviterede dem op på scenen for at jamme med. Af logistiske grunde vil dette nok ikke kunne lade sig gøre på loppens scene, men bandet forsøgte alligevel at involvere publikum via diverse opfordringer til fællessang, fællesklap, og ikke mindst fællesdans. Sidstnævnte fik næsten den ellers ret så gode karma til at kamme en smule over. Under tonerne af super cheasy Honolulu musik, en intro til sangen, Island, lagde familien ud med at bede publikum om at lukke deres øjne. Herefter blev der fremsagt en forholdsvis lang hypnotiserende smøre, der havde til hensigt at bringe publikum i en form for trancelignende tilstand. ”Imagine you’re on a beach, you walk around feeling good. You look at yourself and think, hey! I am really, really good looking”. Derpå blev publikum bedt om at række deres højre arm I vejret, og langsomt svaje frem og tilbage til bølgernes blide skvulp. Dansen var let nok, og intentionen var god, men man stod bare lidt og ventede på at familien ville gå amok igen i endnu en syreeskapade.

På trods af at familien ikke inviterede publikum op på scenen, blev det alligevel til nogle gæsteoptrædener. Efter en intens opførsel af, Another Sky, fra bandets seneste album, S/T II:The Cosmic Birth and Journey of Shinju TNT, kom to afrikanske trommeslagere, som folk der så bandet på Roskilde Festival nogle år tilbage muligvis vil genkende, ind i kampen. Disse to rytmekonger fik lige tilført hele seancen et ordentligt skvæt energi, både musikalsk, men også for familiens live optræden. De gik simpelthen mere amok efter de fik gæster. Selvom det præcis er denne slags ”gimmicks” man kan forvente af en Akron/Family koncert, så publikum (inklusivt mig selv) temmelig overraskede ud, og denne ”gimmick” var derfor langt mere effektivt end den tidligere fællesdans.

Alle 3 bandmedlemmer synger omtrent lige meget, og vokalharmonierne var en af de ting jeg bed mest mærke ved, ved aftenens koncert. Der var mange flerstemmige sjælfulde chants, som fik hårene til at rejse sig i nakken på en. Eks. Introen til nummeret, Everyone is Guilty, hvor harmoniske synth droner lagde baggrunden for en smuk repetition af ordet, everyone. Man sku nok ha været der for at synes det lyder fedt, men i øjeblikket var det intet mindre end gåsehudsfremkaldende.

Da familien gik af scenen efter nummeret, Silly Bears, havde de spillet i ca. halvanden time og i hvert fald en tredjedel af publikum var forduftet, Dette skulle dog ikke forhindre dem, eller de to Afrikanske trommeslagere, i at indtage scenen endnu engang, og levere et sammenhængende medley af 3 højenergiske numre, hvorunder åbneren fra albummet, Meek Warrior, The Blessing Force, var højdepunktet. 2 Timers koncert er meget lang tid, men for mit vedkommende blev det kun kedeligt ganske få steder, og aftenens koncert kommer utvivlsomt på en top 3 over årets shows.

De ligner en flok urtetes drikkende yoga instruktører fra San Francisco”, kommenterede min kammerat efter koncerten, og til dette kunne jeg ikke svare andet end, ”Ja! Men det er jo det som er fucking svedigt!”.

(Grundet eksamensstress er denne anmeldelse en uge forsinket, jeg beklager).

//Andreas//

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s