Januars bedste koncerter ifølge Lappland

Fat mod. Nok er det koldt, pengene knappe og alverdens barske realiteter er lige i hælene, men søg trøst der hvor mennesket altid har søgt trøst – i det spirituelle. Gå til koncert, se lyset, bliv rørt, forarget eller bare underholdt. Lappland giver sit bud på januars bedste prædikener.

Obstacles – Town Portal

Studenterhuset, lørdag den 7. januar, entré 40 kr.

Klassens nørder slog sig sammen og dannede nørdebandet Obstacles, hvor de intenst dyrker groovy prog-rock, math guitarlir og fængende melodier. Senest udgav Obstacles EP’en Oscillate – en plade, der fik en begejstret Lappland-anmelder til at skrive: “Det er den type musik, der nærmest opfordrer lytteren til at adskille hvert enkelt instrument fra hinanden, give det sin fulde opmærksomhed, og dykke ned i de små detaljer, som der bestemt er rigeligt af på Oscillate“. Når det er sagt, er Obstacles nok hovedstadens mest tighte live-band, og de giver den fuld slæde hver gang.

Instrumentalmusik er ikke kedelig musik. Det beviser både Obstacles og vennerne i Town Portal til fulde. Det nysgerrige orkester Town Portal udforsker grænserne med deres progressive hybrid, der støjer, kradser og rocker. Deres komplekse kompositioner fungerer måske endda bedst live, så mis ikke aftenens første band. Det er de to bands sidste koncert, inden de tager på tourne ud i Europa.

________________

Mastodon (US) – Red Fang (US)

Store Vega den 16. Januar, entre 350 kr. + gebyr

Mastodon er muligvis et af de mest tighte og sammenspillende bands jeg nogensinde har set. Med deres originale sammenblanding af sludgemetal og 70er progrock, har de skabt en stil og lyd, der har gjort dem til et af samtidens allerstørste metal navne. På trods af at deres seneste udgivelse, The Hunter, ikke helt lever op til de forrige udgivelsers niveau, så bør man ikke misse denne mulighed for at se dem på en forholdsvis ”lille” scene denne mandag aften. De beviste ved sidste års Roskilde festival, at de sagtens kan levere varen på en scene med plads til 60.000 mennesker, men at se dem på Store Vega bliver utvivlsomt langt mere intenst og intimt. Med sig som support har de Portland bandet, Red Fang, som fyrer op for en god omgang energisk og humoristisk stonermetal.

_______________

Releaseparty: 300hz,  med Alleypisser – Concussionists – Gunni Torp

KB18 den 19. januar

Bulderrock kalder de musikken på deres selvbetitlede debutalbum. Med skelen til Steve Albini-bands som Big Black og Shellac og et nik til Jesus Lizards spiller det nye band hårdtslående rock med en fremmedgjort og næsten industriel lyd. Det er monotome og kraftfulde trommer, som spilles af Jeppe Munk Åkeson, hurtige guitarriff, der spilles af Jacob Ankær Johansen (Lack, The Fashion) og en dansksproget skinger vokal, der synges af Thomas Burø (Lack), som også står for den tonstunge bas. Det bliver larmende og kynisk! Med sig bringer de tre for mig ukendte bands, men jeg stoler på 300hz’s smag.

_______________

Cymbals eat Guitars (US) – I will Furnish your Sunday Mornings

Lille Vega den 19. januar, entre 125 kr. + gebyr

Med deres anden plade, Lenses Alien, skød Cymbals eat Guitars sig direkte ind på min førsteplads over 2011’s albums. Her leverede de teknisk kompliceret indierock, som var pakket godt og grundigt ind i den klassiske slackness, der kendetegner 90er ikoner såsom pavement og Built to Spill. Cymbals eat Guitars inspirationskilder er lette at få øje på, men alligevel tilføjer de en gennemkneppet genre noget nyt og interessant. De gæstede Lades Kælder i 2010 hvor de spillede for ca. 60 mennesker. På trods af det lidt tynde fremmøde fyrede de den max af, og forhåbentligt vil de have et større publikum denne torsdag aften på Lille Vega. Som support spiller de Århusianske, I Will Furnish your Sunday Mornings.

_______________

The Men (US) – Iceage – Lower

KB 18 den 25. januar, entre 50 kr.

New Yorks The Men ligger højt på vores liste over det forgangne års bedste udgivelser med deres debut Leave Home. Albummet er en smadret tour rundt i punkens nabolag med noise, shoegaze, postpunk og hardcore på besøgslisten. Det hele støjer og bumler derud af og bliver med magt holdt sammen af en mængde energi, som er Fukushima overlegent. Forvendt en intens og forhåbentlig blødende høj koncert. Til marts kommer The Men med albummet Open Your Heart, og deres show på KB18 bliver sikkert inklusiv en række nye numre. Hvilket bedre band til at varme op end Iceage, der nok skal sørge for fulde huse og gedin punkrock. Allerførste band på scenen er det unge postpunk band Lower.

Foto øverst: The Men

//Andreas og Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s