At The Drive In – “This station is now operational”

Det er de færreste der ved det, men At the Drive in spillede faktisk i Ungdomshuset den 29. april 2000, ca. et år inden de gik i opløsning og 3 måneder inden de udgav deres gennembrudsplade, Relationship of Command.

Der var efter sigende ikke synderligt mange til koncerten, hvilket nok skyldes at bandet først fik et egentligt publikum her i landet, efter deres sidste udgivelse, og først for alvor efter deres opløsning. Det ser nu ud til at alle os der gik glip af koncerten, fordi vi enten var for små, eller blot nogle uvidende tabere, der ikke vidste hvad der var godt for os selv, får mulighed for at opleve bandet live, her elleve år efter bruddet. Bandet har nemlig i går annonceret at, ”This station is now operational”, samt at de vil spille koncerter indenfor den nærmeste fremtid. Nogen informationer om et evt. nyt album bringer hjemmesiden ikke, men man har jo lov til at håbe.

At bandet her elleve år senere pludselig finder sammen igen kan dog vække en smule undring. Først og fremmest fordi forsangeren Cedric og guitaristen Omar efter bruddet udtalte, at de følte at At the Drive in var en hæmning for deres musikalske udvikling, og at de ikke ville begrænses af at være en del af punk/hardcore scenen. Disse to herrer har efterfølgende også givet den gas i forhold til at udfordre mere komplekse og eksperimenterende dele af rockmusikken. Hovedsagligt igennem progrock bandet, The Mars Volta, samt utallige sideprojekter. At the Drive in’s andre medlemmer har været aktive i det mildest talt skuffende projekt, Sparta, som fortsatte lidt i samme melodiske posthardcore spor som At the Drive in, dog uden tilnærmelsesvis at ramme det samme niveau. Noget lader altså til at det var Omar og Cedric, der var den kreative del af bandet, i hvert fald når man ser på hvad de har bedrevet efterfølgende. Under alle omstændigheder ser jeg frem til at få muligheden for at opleve bandet live, og forhåbentligt vil de komme forbi disse breddegrader indenfor det nærmeste års tid.

Indtil da, en smule nostalgi.

//Andreas

Reklamer

3 thoughts on “At The Drive In – “This station is now operational”

 1. Flash

  Sjovt – det var mig der satte showet op i Ungeren i sin tid. Faktisk var jeg formodentligt den eneste der faktisk kendte bandet på forhånd. Den crowd der var i Ungeren den aften bestod stort set udelukkende af venner jeg havde lokket til at dukke op – og de gik hver og een derfra med kæben slæbende hen ad gulvet. Og ja vi var vel 20-30 stykker 😉 ser frem til at se dem igen – forhåbentligt.

  Svar
  1. Dave

   I flew from the UK to come to this gig and interview the band. It was a good gig, but I remember the band literally being spat at by “holier than thou” (probably now dead of heroin overdoses) “punks” who were upset they’d signed to a major label. Absolutely pathetic.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s