COOLRUNNINGS

Som den nyeste fyldepen i Lapplands penalhus må jeg erkende, at et første indlæg ikke sådan lige serveres på et sølvfad for ens forfatterskabsfantasi. Den slags jomfruskriverier kræver omtanke og velvalgte emner. Og dog. Min debut på Lappland bærer præg af ren og skær betagelse. COOLRUNNINGS, bandet jeg har valgt at introducere jer for, er hverken det ældste, nyeste, bedste eller mest personlige i min musiksamling. Den er simpelthen bare skidegodt.COOLRUNNINGS, surf-psych-rockerne fra Knoxville, har besluttet sig for at tage en lytteren med ud på en kølig løber – hvad end det så betyder. But who cares, de klarer det til UG med kryds og slange. Den nyeste single Spirit of the High er en klokkeklart eksempel på netop dette.

Med en tung Doors-lignende intro føres lytteren tilbage 40 år fra nu, og stemningen synes at være stedfæstet. Dette varer dog ikke længe, da det umiddelbare kendskab til nummerets absolutte koncentrat, ti sekunder senere brydes af et legende guitarhook og en forvrængede vokal, som straks kaster publikum tilbage til den musikalske nutid, vi kender og lever i. I løbet af nummerets næsten 4 minutters varighed flyver de musikalske referencer om ørerne på én. Heriblandt orgel-pianoets insisteren på gentagelse, en tydelig association til de gamle Bobby klassikere, der bidrager til en folket stemning, som uundgåeligt bærer nummeret til dørs.

Generelt befinder de fleste elementer af nummeret sig på sikker og solid historisk rock’n’roll grund, og den gængse fremdrift samt de letfordærvelige guitarrifts kalder lokkende til den afslappede lytter (som højst sandsynligt nyder tonerne i en komfortabel sækkestol med diverse intoksikerende rygeredskaber, titlen taget i betragtning).

Før udgivelsen af Spirit of the High i starten af dette år udgav bandet i 2011 ’Fool Moon’ 7” EP’en med to numre Fool Moon og Rusk. Især Rusk er et nummer, som er værd at bruge tid på, da Knoxville-drengene endnu en gang overrasker og bramfrit kaster om sig med psykedeliske toner og guitarstrøg. Det kors-barberede bryst på coveret for EP’en sætter tonen: Religiøse symboler barberet på mandebryst er de nye tatoveringer, og COOLRUNNINGS er de nye toneangivende drenge i psych-rockens skolegård.

/Kim

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s