Heavy Times

De er fra Chicago, ryger cigaretter, har en chihuahua, spiser chorizo og udgav sidste år albummet Jacker. Det er neurotisk støjpop og voldsomt fængede garagelyd.

 

Mens vi alle sidder og venter på, hvad den nye trend bliver i indie-verdenen, kan et lyt til Chicago-bandet Heavy Times anbefales. Væk med tarvelig chill-wave, irriterende r’n’b-revival og vær sød at forsvinde Kanye West og tag alle dine nedern kumpaner med. Og schhhhh! til alle blogs og medier, der elsker det lort.

Det hjalp. Så er der lidt luft igen. Ahhh…

Heavy Times forstår at fatte sig i korthed. 12 sange på 22 minutter er, hvad der skal til for at lave et præcist og kompromisløst garage-punk album med den helt rigtige mængde smadder og melodi. Tævetrommer og forrygende catchy guitarhooks fanger lytteren i nakken, og man kan kun lige fornemme jorden med tåspidserne, mens man hives af sted. Er der originalt? Næppe. Er jeg ligeglad? Ja! Der er kant, nerve og hooks i spandevis, og energien er intakt fra ende til anden, uden at det virker anstrengende på noget tidspunkt. Albummet hedder Jacker og udkom i 2011 og er bandets andet på independent selskabet Hozac Records.

Som In The Red Recordings har formået det i L.A. og Gooner i Memphis, har selskabet Hozac Records skabt et frugtbart miljø for noisepop og garagepunk i Chicago. Siden 2006 har de udgivet musik med en lang række ligesindede grupper, hvoraf Wax Idols, Fungi Girls, Black Lips, Blank Dogs og Smith Westerns nok er de mest prominente. Og i 2011 altså også Heavy Times, der sammen med række andre friske skud fra Hozac Records sikrer no-nonsense rock’n’roll nok til det meste af det nye år. Vi får brug for det.

Herunder er numrene Future City og Skull Hair – begge fra Jacker

//Troels

Reklamer

One thought on “Heavy Times

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s