Royal Baths

Jo, tak – et styks royalt bad. I hvert fald hvis det betyder, at jeg kan bade, svømme, plaske og dykke i herlighederne, som brooklyn’ske psych-garage rockere Royal Bath hælder i svømmebassinet.

Masser af pedal steel, tunge marcherende trommer og ørkenstemning bevirker ikke ligefrem, at badeassociationerne vælter frem, men alt er tilgivet. For (for) søren, hvor de to frontfigurer, Jeremy Cox og Jigmae Baer, giver den hammer ud et spor, som man ikke kan andet end at elske.

I dag udkommer deres anden udgivelse, Better Luck Next Time, via Kanine Records, og ifølge bandet er næsten al musikken optaget i et take uden yderligere manipulation fra diverse producere og andet finpudsningsgodtfolk. Intentionerne bag dette var musikernes ønske om at gøre pladen til en live-oplevelse uden for meget tanke og planlægning. Denne tanke – vedrørende ingen tanke – giver pote. Lukker man øjnene, skruer tilpas højt op for højtalerne og tillader ens fantasi at løbe løbsk, kan man næsten være fysisk til stede med Royal Baths i en tilrøgede, lavloftede, gammel rock’n’roll-bule, hvor en guitar eller to absolut må og skal lade livet i den improviserede guitarsolo.

Elementer af indflydelse fra ældre rock-generationer spænder mellem alt fra Spacemen 3 og Sonic Youth til Velvet Underground og the Doors. Efter sigende skulle Cox og Baer ofte sukke opgivende, når de bliver sammenlignet med disse artister (åbenbart en tilbagevendende pointe fra bandets publikum), meeeen drenge – der er vist ingen vej udenom. Og det er ingen kritik. Tværtimod. Mere af den slags, tak. Better Luck Next Time, siger I? Jeg synes nu, at denne gang klarede det noget så fremragende.

Download numret Faster, Harder gratis her:

Royal Baths – Faster, Harder – Free MP3 Download.

/Kim

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s