Moss Icon udgiver diskografi og spiller liveshows.

Emo! Et begreb med mange negative konnotationer. I populærkulturen er betegnelsen i dag først og fremmest forbundet med horribel musik, teenagekultur og mode, der nærmest virker som en fatal videreførelse af 80ernes glamrock. At genren i virkeligheden opstod i slut firserne og var en del hardcorepunk scenen, synes i dag at være glemt, hvilket er en skam, eftersom der virkelig blev skabt nogle fantastiske albums indenfor genren, især i perioden 1988-1995.

Et af de bands som var ikoniske i forhold til at definere og udvikle lyden var amerikanske Moss Icon. Bandet eksisterede fra 1986 -1991, og fik i denne periode udgivet to fuldlængde plader samt en del 7ere og et kassettebånd. Moss Icon kombinerede en aggressiv og beskidt punk lyd med en mere afdæmpet og emotionel rock, der ofte var centreret omkring lange spoken word passager, hvilket især var det bærende element på deres sidste og andet fuldlængde album, ”It Disappears”.

Moss Icon har dog for nyligt annonceret at de vil gendanne sig for at spille en del koncerter, samt genudgive alt deres materiale i remastereret udgave på Temporary Residence den 8. maj. Udgivelsen vil udkomme på hendholdsvis 2xCD og 3xVinyl. De oprindelige vinyludgivelser er i dag en del penge værd, så dette genoptryk må siges at være velkomment.

Lyt til “I’m Back Sleeping, or Fucking, or Something” fra deres tidlige “Hate in Me” 7er (1988), samtGuatemalafra “It Disappears” (1994)


//Andreas//

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s