WOODSMAN

At skabe musik finder som oftest fundament i en inspiration. Det handler måske om den der specielle pige eller dreng, som aldrig ringede tilbage, om en forælders fravær eller mindet om en fortabt ven. Det kan også være andre mere konkrete genstande, ting som er udestående i forhold til en social relation, eksempelvis havet, en blomst and what not.

Sjovt nok skulle man tro, at Denver-bandet (nu lokeret i NYC) Woodsman måske fandt inspiration i skoven. Grundet navnet ville det i hvert fald ikke være et helt galt skud i tågen. Så, lad os kalde det et kvalificeret bud – dog bare ikke det rigtige. Det skulle nemlig vise sig for de 4 gutter, Dylan, Mark, Eston og Trevor, at årstiden vinter skulle blive deres kilde til inspiration.

Selv fortæller de, at deres første indskydelse om at danne et band, og ikke bare jamme løs i en (u)ambitiøs uendelighed, kom i det sene efterår. Da vinteren var indtrådt, havde de købt en mixer, og sofaen og tv’et i stuen var droppet til fordel for mikrofoner og højtalere. Vinterens forløb blev rammen om fødslen på deres første EP Humdrum. Efter en sommerturné og en begyndende interesse for bandet fra både musikindustrien og fans, blev det atter vinter, og én nat, én snestorm og ét hjemmestudio skulle endnu engang vise sig at være nok inspiration til at få fyrerne til at udbasunere så meget materiale, at EP’en Indoor Days blev til. 3-4 år senere er endnu en EP Mystic Places indspillet i Brooklyn – igen i vintertiden. Som de selv siger: ‘It feels like the perfect time to let these songs go’.

Godt så – så langt, så godt. Hvad ved vi? Vinter er tilsyneladende et uundgåelig element af den musik, som Woodsman laver. Og ja – det kan dælme også høres. Lange, trætte toner, som slæbes gennem et psykedelisk snelandskab. Musikken er soundtracket til dit vinterhi. Et hi hvor muren mellem dig og den ydre verden ikke er en trælbindende satan – men en afgrænsning af rummet, hvori din egen verden transcenderer alle mulige barrikader.

En sidste bemærkning herfra: Gør dig selv en tjeneste og lyt til en hel udgivelse fremfor bare enkelte sange. Den helstøbte fortælling skabt i hver plade er for dragende til bare at lade et enkelt kapitel være tilstrækkelig. God lytning (og god fredag!)

/Kim  

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s