Aprils bedste koncerter ifølge Lappland

April måned bliver en forrygende koncertmåned, så fat kalender og pen og tegn dit eget kort over de kommende lytteoplevelser. Lappland giver dig her nogle fingerpeg med på vejen.

I bunden af denne artikel er en komplet liste over alle koncerter, som vi synes er noget værd i april. For der er mange. Vi har valgt nogen ud, som du kan læse lidt mere om herunder.

EARTH (US) + MOUNT EERIE (US) + Ô PAON (CAN)

Loppen, mandag den 2. april, entre 130 kr

Ud af denne flotte line-up, der indleder en spækket koncertmåned er det Mount Eerie jeg vil dvæle ved. Phil Elverum, manden bag Mount Eerie, er en sky fyr der bor langt ude i de store skove syd for Seattle hvor han på magisk vis får smukke og til tider foruroligende folksange og skæve singersongwriter numre til at vrimle frem. Med en fortid i det legesyge lo-fi indiepop band The Microphones har han taget den nysgerrige tilgang med sig som blandt andet har udmundet sig i det black metal inspirerede album Winds Poem og senest den sprælske single Distorted Cymbals, der er en naiv og optimistisk popsang med bemærkelsesværdige rytmer. Mount Eerie er ikke ukendt i København og har spillet her syv eller otte gange tidligere. I 2004 optog han sågar en tredobbelte vinyl plade ved navn Live in Copenhagen her i byen. Om Phil Elverum medbringer band eller blot sin guitar må vi vente med at få svar på.

Lyt til Lost Wisdom herunder


_______________

CHURCH OF MISERY (JAP) + DOGMATIST

Loppen, tirsdag den 3. april, entré 70 kr.

Allerede dagen efter et ikonisk doom navn (EARTH) har gæstet loppen, bliver der disket op for et nyt. Japanske Church of Misery er tung Black Sabbath inspireret doom rock, og som stort set altid med Japanske bands, leveret fuldstændig gennemført. Det er som om Japanske bands har en tendens til at tage genrer der har sin oprindelse i vesten endnu længere ud, og hive dem op på et nyt niveau. Eks. er japanske LITE noget af det mest tighte math rock jeg nogensinde har hørt, ligesom Kriegshög er noget af det mest brutale D-beat hardcore, og Acid Mothers Temple noget af det mest udknaldede syrerock. Japanere gør bare tingene gennemført. Period! Og Church of Misery er ingen undtagelse. Som support spiller det lokale og brutale hardcore band, Dogmatist, der tæller folk fra bands såsom Hjertestop, Night Fever og Death Token.

_______________

THE SAMUEL JACKSON FIVE (NO) + TETRIS = THERAPY (DK) + TEACH ME TIGER (DK) + PETRELS (UK) + dj’s

KB18, torsdag den 5 april, entre 60 kroner

Det bliver lutter gode tider på KB18 når en række nysgerrige skæve rockbands suppleret af en flok dj’s med hang til det eksperimenterende skyder påsken i gang. Fra Norge kommer  postrock-orkestret Samuel Jackson Five der inkorporere både folk, jazz og progressive toner i deres instrumentale kompositioner. Tænk Do May Say Think og Tortoise. To nyere danske bands Tetris og Teach Me Tiger, der trækker på henholdsvis luftig post-pop og melodiøs instrumental rock, sætter aftenen i gang sammen med engelske Petrels filmiske og storslåede musik spillet af kun en mand. Efterfølgende er det tid til hele tre dj sæt. Først vil Danmarks intellektuelle musikmagasin Geiger overraske dine ører hvorefter din yndlings blog Lappland overtager pladespilleren inden Malthe Fisker (Oh No Ono) og Thomas Fagerlund (The Kissaway Trail) vil slutte denne festlige aften af.

Smuglyt til The Samuel Jackson Five herunder.

____________

YOUNG FLOWERS + ELEVATORFØRER + SPIDS NØGENHAT

Amager Bio, torsdag den 12. april, entre 175 kr.

I april er tiden til en festival. Ikke en musikalsk én af slagsen, men derimod en visuel. Selvom CPH:PIX jo egentlig traditionelt set er en filmfestival, er det – heldigvis – ikke ens betydende med, at det kun er film, der bydes det kulturhungrende audiens. Næ nej, musik er også en del af PIX’s varesortiment, og Gud ske tak og lov for det, for det betyder udsyrede ragnaroksrabalder i Amager Bio den 12. april.

Young Flowers, Elevatorfører og Spids Nøgenhat (med frontmanden Lorenzo Woodrose fra Baby Woodrose) deles om at bære fanen denne aften i svampenes tegn, hvor sen-tressernes musikalske vibes og stemning får serveret et smuthul tilbage til fremtiden i 2012. Spids Nøgenhat fandt for første gang sammen i halvfemserne, hvor bl.a. Røde Mor blev spillet til – ja, nu gætter jeg, men sikkert til fingrene blødte. Siden da har den stået på egne sange og massevis af positiv respons fra det danske publikum – især på grund af sidste års koncert på Roskilde, og udgivelsen fra 2001, En Mærke Kop Te, der siden hen har fået tilegnet sig lettere kultstatus i det danske syrerocksarkiv. For nyligt gendannede Young Flowers med frontmand Peter Ingemann er endnu et fremragende bud på, hvordan danskerne gør det, når de gør det psykedelisk, progressivt og ja for faen – rocket.

Aftenens musikalske indslag er ledsaget af mexicanske Matias Meyers’ film Wadley, som følger en mand vandre rundt i den mexicanske ødemark. Summa summarum – rent syreparadis til både den ører og øjne.

Hele denne udkogte herlighed sætter rammerne for noget, som jeg absolut mener, er af enestående karakter i det københavnske. Billetter til arrangementet kan købes via PIX’s hjemmeside. Hør både Spids Nøgenhat og Young Flowers nedenfor:

_______________

A PLACE TO BURY STRANGERS (US)

Loppen, onsdag den 18 april, entre 100 kr.

A Place To Bury Strangers består af de tre herrer Jay Space, Dion Lunadon og Oliver Ackermann i fronten. Til trods for en lettere kaotisk opstart i de tidlige 00’ere med adskillige udskiftninger af bandmedlemmer, vækkede deres live-shows alligevel for- og beundring blandt det New York’ske publikum, hvilket resulterede i betegnelsen ’New York City’s Loudest Band’ i diverse musikmagasiner og blogs.

Kontrakten på deres første plade på Killer Pimp Records, A Place To Bury Strangers, blev på ægte rock’n’roll-manér skrevet på en fedtet kantineserviet et sted i Brooklyn i 2007, og intet mindre end et par måneder senere var bandet med på Black Rebel Motorcycle Club’s tour Holy Fuck. APTBS (en ofte brugt, lidt hurtigere forkortelse af navnet) leverer hudærlig noise-rock – og så lige de lejlighedsvise referencer til space rock, shoegaze og psychedelic. Ikke så meget slinger i valsen dér, og mottoet er: ’Jo højere, jo bedre’.

Der er skiftet et medlem ud siden, de fik titlen som det højeste (i lydforstanden) band i NYC, men mon ikke man alligevel kan skrue forventningerne et godt stykke op. Jeg forventer i hvert fald intet mindre end larm og blødende ører.

Videoen til singlen fra 2011 So Far Away kan ses nedenfor:

_______________

FLIPPER (US) + LOWER + BRUDTE LØFTER

Stengade, onsdag den 18. april, entre 80 kr.

Bag det fjollede navn på en glad delfin, gemmer der sig et fucked up punk band fra start 80erne, som i den grad var med til at definere en ny lyd, og udvikle punken i nye retninger. Flipper spillede konsekvent langsommere end andre hardcore bands fra deres periode, og med en fuldstændig smadret og mudret lyd, der ved første lyt kan være svær at fordøje. Deres langsomme og noisy take på punkgenren var uden tvivl en inspiration for sludge bands som Melvins, samt hele den grunge bølge, der opstod ca. et årti efter Flipper udgav deres første plade. Som support spiller det lokale hardcore band Brudte Løfter, samt depri postpunkerne Lower, der lige har udgivet deres første plade på Escho.

_______________

TERA MELOS (US) + OBSTACLES + TOWN PORTAL

KB18, søndag den 29. april, entre 70 kr.

Er du til kringlet, snørklet og virtuos musik? I så fald er denne aften for dig. På trods af at være et forholdsvist nyt band, så er Tera Melos alligevel genredefinerende og stilskabende indenfor math rock genren. Deres lyd er melodisk, kaotisk, tight og løs på samme tid. Hvor tidlige math rock bands som Slint, Shellac og Jesus Lizard havde deres fokus på tunge repetetive grooves, hvormed de opbyggede dystre stemninger med ganske få og forholdsvist simple virkemidler, så er Tera Melos i den helt anden grøft. Deres take på genren vælter rundt i det ene stykke efter det andet. For det meste med utallige breaks, tapping guitar, og nærmest freejazz improvisationer som hovedingrediens. Musik for ADHD generationen der ikke kan holde koncentrationen i mere end et halvt minut ad gangen. Danske Obstacles og Town Portal, der lige har været på en lang tour sammen i det meste af Europa, spiller support.

_______________

_______________

Den komplette Lappland godkendte liste:

EARTH (US) + MOUNT EERIE (US) + Ô PAON (CAN)

Loppen, mandag den 2. april, entre 130 kr

___

CHURCH OF MISERY (JAP) + DOGMATIST

Loppen, tirsdag den 3. april, entré 70 kr.

___

THE SAMUEL JACKSON FIVE (NO) + TETRIS = THERAPY (DK) + TEACH ME TIGER (DK) + PETRELS (UK) + dj’s

KB18, torsdag den 5. april, entre 60 kr.

___

NIGHT FEVER + DEATH TOKEN + SKURV + HÅRDA TIDER (SE)

Ungdomshuset, lørdag den 7. april, entre 50 kr.

___

JACUZZI BOYS (US)

Bakken, søndag den 8. april, entre 50 kr.

___

YOUNG FLOWERS + ELEVATORFØRER + SPIDS NØGENHAT

Amager Bio, torsdag den 12. april, entre 175 kr.

___

STRANGE BOYS (US) + HALASAN BAZAR

Loppen, torsdag den 12 april, pris 100 kr.

___

PINKUNOIZU

Loppen, fredag den 13. april, entre 70 kr.

___

FLIPPER (US) + LOWER + BRUDTE LØFTER

Stengade, onsdag den 18. april, entre 80 kr.

___

A PLACE TO BURY STRANGERS (US)

Loppen, onsdag den 18 april, entre 100 kr.

___

RUSSIAN CIRCLES (US) + DEAFHEAVEN (US) + lllrd Alternative

KB18, torsdag den 19. april, entre 120 kr.

___

KALDET FRA DYBET. 2 DAGES BLACK METAL FESTIVAL, FEAT. ÆSAHÆTTR (CAN), THANTIFAXATH (can), SORT REGN (ølstykke). 

Ungdomshuset, fredag den 20. april og lørdag den 21. april, entre 50 kr.

___

LARSEN & FURIOUS JANE + INDIANS

Stengade, lørdag den 28. april, entre 70/90 kr.

___

TERA MELOS (US) + OBSTACLES + TOWN PORTAL

KB18, søndag den 29. april, entre 70 kr.

_______________

Foto top: Phil Elverum fra Mount Eerie

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s