Månedens bedste koncerter – MAJ

Helt sikkert en måned med al mulig grund til at komme ud og høre en masse musik. Vi taler live. Levende musikere der spiller på instrumenter eller trykker på knapper. Lappland har kigget maj lidt i kortene og plukket nogle koncerter der spænder over aarhusiansk indiefestival, 90’er darlings, nogle høje hæle og masser af det der garagerock.

LEMONHEADS (US) + SNAREDRUM

Onsdag den 2. maj, KB18,150 kr. i forsalg

Et af de tidlige 1990’eres mere spiselige alternative rockbands Lemonheads gæster København, hvor de vil spille albummet I’ts a Shame Abour Ray fra ende til anden. Albummet udkom i 1992 og var Lemonheads første på et kommercielt pladeselskab, hvor de pludselig slog hul igennem til både MTV og mainstream radioen. Albummet er i dag en stor inspirationskilde for mange nye bands, som dyrker netop denne særlige care free og lidt slackede tidstypiske 90’er lyd.

Snaredrum fra Århus er et af de bands, som elsker denne føromtalte  lyd. Deres finurlige skæve popmelodier og umiddelbare charme gør dem til et dansk band, der er værd at holde øje med. Debut-EP’en fyldt med forførende guitarmelodier er just udkommet. Der er en kat på coveret.

_______________

ROYAL BATHS (US) + KAP KAP (SF)

Torsdag den 3. maj, Loppen, entré 70 kr.

Der er nu intet som glæden ved at opdage ny musik – en større glæde er dog, når det nye musik, man har opdaget, beslutter sig for at lægge vejen forbi kære København. Og det er sket. I starten af februar skrev jeg lidt om Royal Baths. Bandet, som byder på ørkenstemning, indspiller uden stop og har brede referencer til diverse af rockens store klassikere.

Bandet har turneret med både Ty Segall og Thee Oh Sees, og deres skraldede lyd åbner døren for et svingende orgie bestående af blandt andet inspiration fra delta blues og alverdens andre spændende ting og sager. Så absolut en høj forventning værd.

______________

POP REVO FESTIVAL

18-19 maj, Voxhall + Atlas, Århus, partout billet 350 kr. 

Pop Revo festival i Århus byder igen i år på et ambitiøst program, med hele 12 udenlandske navne samt 5 danske. Heraf kunne mulige højdepunkter blive LOWER DENS fra Baltimore, Sprencer Krugs MOONFACE, norske DEATHCRUSH og danske GIRLSEEKER.
Udover koncerterne på Voxhall og Atlas, byder festivalen på pre-party på Radar d. 17., day-party (gratis!) på udendørs arealet bag Voxhall d. 19., samt after-party på Café Paradis natten til d. 20.
Skulle man komme langvejs fra, er der i år oprettet en Pop revo-couch surfer-side, hvor igennem man kan indlogere sig hos andre festival entusiaster, hvis heldet melder sig.
Se det fulde program mm. på poprevo.dk.

_______________

THE SOFT MOON (US) + HOLOGRAM (S)

Tirsdag den 22. maj, Loppen, entré: 110 kr.

Når et band ligefrem dannes med en hensigt om, at der skal være en sensorisk helhedsoplevelse, når folk kommer til en live performance, så er der ikke så meget andet at sige end: Jamen, så kom da! Og det gør de. The Soft Moon et et San Francisco-baseret band, som gør sig indenfor lidt af hvert – men lad os for en god ordens skyld kategorisere det indenfor post-punk og krautrock genrene.

Den generelle feeling i bandets udtryk er dog mere interessant end musikkens egentlige genre – mener jeg i hvert fald. Apokalypsen er nær, og Soft Moon er i dagens anledning soundtracket til den snarlige ende. For nu at holde deres ord (i forhold til at kreere en helhedsoplevelse, man sent vil glemme, når man kommer til en koncert) har Luis Vasquez, frontmand, allieret sig med to andre godtfolk, Justin Anastasi og Damon Way, som står lige så meget for det visuelle som det auditive. Aftenen vil helt sikkert udfordre den stereotype koncertforståelse, og hvis du mener, du er klar til en sådan kamp, så er The Soft Moon absolut ikke en uværdig modstander at give sig i kast med.

_______________

DE HØJE HÆLE release party med HUNX AND HIS PUNX (US) + TUMOR WARLORD + THE MONOLITHS + FIRST FLUSH

Fredag den 25. maj, Stengade, entre 50 kr.

Som der står på De Høje Hæles facebook: “Nogen synes, De Høje Hæle er Danmarks bedste punkband. Nogen synes slet ikke, de er et punkband. Men de fleste af dem der har været til deres koncerter verden over synes enige om, at de er et i særklasse svedigt band”. Denne release-fest fejrer De Høje Hæles nye EP “Kold, Træt og Bange” som udkommer på Hjernespind. Og som om det i sig selv ikke er nok at opleve De Høje Hæle live denne fredag i maj hvor pigerne har sommerkjoler på, kommer Hunx And His Punx hele vejen fra San Francisco for at udøse sine 60’er poppede tyggegummi punksange. For ikke at tale om Tumor Warlord, The Monoliths og Odenses nye postpunkere First Flush, som Myre fra Hælene berettede om fornyeligt. Med andre ord, det bliver en aften uden sammenligning.

Foto øverst – Hunx and His Punx

//Lappland

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s