Heavy Days in Doom Town

I den kommende weekend starter den nye festival Heavy Days in Doom Town, der over fire dage og på tre spillesteder vil sætte København på europakortet, når det kommer til ny doom, sludge, psych, stoner og heavyrock.

“Heavy Days In Doomtown – a DIY celebration of all things slow and heavy”. Sådan lyder overskriften for den nye festival fra folkene bag blandt andet Kill-Town Death Fest – bookergruppen Undergrundsmusikens Fremme.

Japan, USA og det meste af Europa er repræsenteret på plakaten, hvor også danske Moonless, Sinister Creation, Torchlight og Bottom Feeder er at finde. I alt spiller 29 bands (se plakat nederst) i løbet af weekenden inklusiv torsdag.

Programmet er ikke som Copenhell fyldt med heavynavne, der enten er fallerede eller på alles læber, men i stedet er DIY etikken i fokus når musikere og musikelskere præsenterer tungrock for ligesindede. Af mine personlige farvoritter på et program hvor jeg kun kender få, vil jeg fremhæve japanske Coffins og svenske Pyramido. Coffins er et godt eksempel på hvad japanere gør bedst – at tage et stykke populærkultur eller undergrundskultur og kører det helt ud i ekstremerne. Sådan er Coffins. Kompromisløst dødsdoom – men på den virkelig seje måde. Pyramido derimod dyrker en mere stonet og sludgy lyd med 70’er heavyriff og ditto heavyvokal. Lyt til disse nederst.

Festivalen er spredt ud over København på spillestederne Ungdomshuset, Stengade og Loppen. Man kan deltage i festivalen på forskellig vis; ved at købe endags billetter til de enkelte spillesteder (mellem 90 og 150 kr. i entre) eller købe et armbånd til hele heavyfesten for sølle 375 kr. For connaisseuren kan festivalpakken med armbånd, t-shirt, screenprinted plakat, stickers med mere anbefales. Haps.

Det kan kun anbefales at gå ud og opleve nogle de 29 bands og støtte op om et alle tiders initiativ.   

Læs meget mere på www.heavydaysindoomtown.com

//Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s