Pygmy Lush – Old Friends

Læs anmeldelse fra Lappland Zine og lyt til Pygmy Lush albummet Old Friends

Hvis coverfotoet skal tolkes ind i stilleben traditionen som et symbol på livets forgængelighed, er det et godt valg til at præsentere den nye(ste) LP med Pygmy  Lush kaldet Old Friends.

Pygmy Lush er den hjemlige og eftertænksomme spirekasse for en håndfuld veteraner fra forskellige hardcorebands. Musikere fra blandt andet Pg.99 og City of Catpillar.

De mange mil på landevejen som DIY kriger er på Old Friends blevet aflejret i form af 12 lune folkrock-numre, der både aer én med og mod hårene. Mestendels er behagelige tilbagelænede semiakustiske sange med lidt eller ingen perkussion. Her er Penny On My Deathbed værd at fremhæve med sit rungende piano i forgrunden og sorte tekst: a black hole has taken everything but the kitchen sink / empty space is all I eat.  Også In a Well imponerer med det smukke guitarspil og forsanger Chris Taylor’s usædvanlige varme vokal.

Hist og her møder vi mere uptempo sange med fuld instrumentering som i den fængende A Weird Glow og lukkeren Pals, der med en lang og udknaldet outtro sætter et rocket punktum på Old Friends.

Det er folk og americana-traditionen Old Friends skriver sig ind i. Tekst og musik emmer af refleksioner over venskaber og relationer – ja måske bare over livet generelt. Uden egentlig at være en hund efter folk, rammer Pygmy Lush en fin balance mellem sløve melodramatiske sange og hurtigere og mere bandorienterede rocksange.

Tænd et lejrbål i den mørke nat, drik rødvin og lyt til Pygmy Lush. Old Friends vil hjælpe med at holde dig varm.

Lappland Zine udkom sommeren 2011.

//Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s