FIDLAR

At være punkrocker betyder: At øve sig på beatboxing, at kaste op på bildøre (og derefter at beskrive det som kunst), at spille musik og at lave sprængstofsimitationer. Eller det betyder det i hvert fald for FIDLAR. De fire drenge(røve) Zach Carper, Elvis Kuehn, Max Kuehn og Brandon Schwartzel lader absolut ikke til at have intentioner om andet end ren og skær fjol. They do it, and they do it well.

Man kan argumentere for, at punkrock handler om to ting: Enkelthed og ærlighed. To hovedelementer, som FIDLAR ærer og værdsætter i deres sprælske musik. FIDLAR har taget LA med storm, hvor netop deres loyalitet til punkens etos samt deres særegen blanding af lo-fi garage i musikken har bevirket, at fans og kritikere har svært ved andet end begejstret at holde armene i vejret, når bandet omtales.

Bandet kom til live i 2009, hvor Zach og Elvis arbejdede i det samme studio, hvilket blev til nattetimers jamming, hvilket blev til reelt sangskriveri, hvilket blev til rekruttering af Max og Brandon. Mere skulle der egentlig ikke til for, at FIDLAR pludselig fungerede som en levedygtig musikmaskine. Bandet er blevet sammenlignet med alt fra The Pixies til White Stripes til Dead Kennedys, og der er ingen tvivl om, at til trods for sammenligningernes forskelligartethed kan folk omkring FIDLAR mærke, at noget stort er i gærde.

Mom + Pop Records er pladselskabet, og til de derude, det har lykkes mig at vække en nysgerrighed i, kan jeg afsløre, at der forventes plade her i juni. Nedenstående er singlerne No Waves og No Ass, som efter sigende skulle sætte tonen ganske klart an for, hvad vi kan vente os af de fire gutter. Under det har jeg linket til en videooptagelse fra deres tour i staterne (og min indledende kommentar til, hvad en punkrocker er, giver pludselig mening).

/Kim

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s