Celestial Shore

Det tog mig omtrent et halvt nummer at regne ud, at Celestial Shore ville blive et behageligt bekendtskab. Hvilket, med numre med en gennemsnitslængde på 1:40, er hurtigere end normalt. På deres bandcamp står tags’ne ‘indecisive’ og ‘rock’ efterfulgt af hinanden. Jeg er ikke sikker på, at jeg kan beskrive det bedre.
Den hurtige fan-tilkendegivelse skal ikke forstås som udtryk for, at vi har med et let gennemskueligt band at gøre. Tværtimod. Man får hurtigt en fornemmelse af en bred vifte af inspirationskilder, og på trods af numrenes beskedne længde, synes man at blive overrasket op til flere gange i løbet af hvert nummer. Den fløjlsbløde og ofte flerstemmige vokal fungerer som den rødeste af de tråde der bliver syet med. Indimellem følger instrumenteringen trop med pop og gør alting let og Real Estate eller Dirty Projectors agtigt. Andre gange bliver det livligt og sprælsk, nogle gange sejlende a la Deerhoof, andre gange stramt og insisterende a la Tera Melos. Til trods for alt dette, føles det aldrig forceret eller plagieret. Sangskrivningen er modig og sikker på samme tid, med pop tilbøjeligheden godt i focus.
Der har tilsyneladende ikke været nogen udgivelse siden to EP’er i 2011, hvilket jeg vælger at tyde som en fuldlængde på trapperne. Den første af EP’erne, California Eden, kan downloades gratis på bandcamp.

Tobias

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s