Red Fang, 06.07.2012, Roskilde Festival

“Ha ha det er godt det her!” udbrød min makker, da vi fredag eftermiddag stod med Red Fang foran os på Odeon. Deres Homer Simpson heavy var ekstrem effektiv, men lykken vendte brat for Portland bandet.

Regnen lagde en tyk dæmper på festivalen fredag morgen. Jeg selv startede dagen med en lille morgen Ferna Branca, for godt helbred, og så et par dugfriske gummistøvler i farven mørkeblå. Begge dele vigtige for moralen.

Gennem sølet og op forbi Megaphonic Thrift inden det var tid til økobyen Portlands egne topskud – bandet Red Fang. Kvartetten startede ud og fortsatte med sange over temaet: groovy riffbaseret stener-heavy.

Som på Red Fangs to plader var tempoet højt, og de tunge stonerriff blev akkompagneret af ditto bastant trommespil. Vokalen blev delt mellem bassisten og den ene guitarist, og det gav en god James-Hetfield-møder-Josh-Homme-effekt. Red Fang er et band der mestendels spiller lige ud af landevejen og dyrker en slags Homer Simpson mentalitet, hvor lykken er dåseøl i rå mængder – se bare en af bandets musikvideoer. Men de overraskende temposkift bandet mestrer, viste i midlertidigt et band med kompositorisk og teknisk overskud.

Publikum var med Red Fang hele vejen. Begejstringen efter hvert nummer cementerede Red Fang’s ry som et overbevisende liveband, der på groovy vis får de fleste til, med et smil på læben, at rokke sagte med hovedet.

Bedst som det hele gik så fint, lød en skrattende lyd af et stort stik, der blev hevet ud af en endnu større forstærker. Lyden forsvandt.

Bandet så lidt overraskede ud og forlod scenen lidt efter, mens lydfolk løb forvirrede rundt, og en mand med en megafon annoncerede tekniske problemer. Et kvarter senere gav jeg op, og som mange andre sivede jeg videre til næste koncert. En træls afslutning på en ellers flot mavepumper af et set.

Men efter 20 minutter blev problemerne løst, og Red Fang spillede et kvarter igen. Jeg var desværre smuttet, men heldigvis for bandet og for de standhaftige i publikummet blev der tid til lidt mere effektiv, teknisk øl-heavy.

//Troels

Reklamer

One thought on “Red Fang, 06.07.2012, Roskilde Festival

  1. Torben ES

    Jep, de standhaftige blev heldigvis belønnet med en fin afslutning i et egentlig umuligt comeback. Koncerten var sjældent tungt svingende. Sikken bundsympatisk opvisning i rock og rul. I øvrigt en rigtig fin sludge/stonerdag på Odeon med let karikerede, men effektive Weedeater og buldrende Baroness.

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s