Fantasmes

Den psykedeliske bølge har efterhånden længe vædet det rockhungrende publikum i Europa, USA og Australien – og sørme om ikke den nu har bredt sig til de mere eksotiske kontinenter, som det er tilfældet med Fantasmes; et Puertoricansk band, der i den grad passer på beskrivelsen psych-rock.

Historien bag tilblivelsen af duoen er – som så mange andre af den slags – et eventyr uden lige, hvor metafysiske kræfter synes at diktere et uundgåelige møde mellem Fantasmes’ medlemmer, Mario Negrón og Darío Morales. De gik på samme high school, og på trods af forskellig færden i hver deres omgangskreds, skulle det alligevel ske (skæbnen?), at de mødtes og fandt samhørighed i musikken. Så det skete. Darío beskriver sit første møde med Mario således: ‘There was this event at the school’s basketball court… Kids with their parents everywhere. A band was playing on the corner, and there he was – long and greasy hair, a bandana around his head, playing these Hendrix-like riffs, high and rolling ‘round a 4×4 stage. No one was paying attention. It was inspiring.’

De to medlemmer var årene efter skolens afslutning temmelig on-and-off grundet blandt andet den enes flytning fra Sydamerika til Spanien og den andens depression. Men som vi alle ved, er et sand eventyr ikke eksisterende uden diverse forhindringer. Så til trods for de sorte sind og store afstande skulle det alligevel lyde sig, at Fantasmes i 2010 pludselig var at finde på den New York’ske musikscene, hvor de havde stor succes med EP’en Redgold/Sidetracked.

Nu: To år senere, og det lader stadig til, at drengene lever lykkeligt til deres dages ende – umiddelbart findes ingen indikationer på andet i hvert fald. Den 4. september udkommer deres EP Redness Moon via Last Bummer Records. EP’en er indspillet og produceret fra top til tå af de to gutter selv i deres eget studie i Puerto Rico. Lyden bærer præg af mange forskellige elementer, eksempelvis deres arbejde med både digitalt såvel som analogt udstyr samt selve musikkens udformning, der bevæger sig fra avant-garde pop til psychedelia til tung ørken-rock.

Mario og Darío – et skæbnens makkerpar (samt et flot rim) er uden tvivl et lyt værd. Nedenstående er første udspil fra EP’en med titelnummeret Redness Moon:

/Kim

Reklamer

One thought on “Fantasmes

  1. Pingback: Fantasmes Q&A | LAPPLAND

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s