Brain Idea, Outside World og Heavy Times

Det svier, når dem man holder af takker af før tid. På fredag er det Chicagos kortlivede trio Brain Idea der takker af og spiller deres sidste koncert. De gør det i hjembyen, med manér og med venner. Og de gør det med godt nyt for fremtiden. Jeg benytter lejligheden til at hylde et par af de nyere skud på Chicagos stolte musikstamme.


Med EPen ‘Cosmos Factory’ fra 2011 i ryggen, sikrede Brain Idea sig en hæderlig plads blandt Chicagos unge arvtagere. Flying Nun udgivelser fra 80’erne og dele af Sub Pops 90’er katalog har været hyppige sammenligninger og har understreget Brain Ideas forkærlighed for enkel sangskrivning og uslebne kanter. Tendenserne til jam-lignende og ofte instrumentale passager synes at have en slags tiltende effekt på sangene og enkelheden bliver aldrig rigtig iøjenfaldende, selvom den udgør en betydelig ingrediens i opskriften. Jeg har glædet mig til en opfølgende fuldlængde lige siden første lyt, og selvom ‘Cosmos Factory’ er mere end værdig at takke af på, vil jeg nok altid være sulten efter mere Brain Idea.

Men det er ikke lutter klagesang. Forsanger og bassist i Brain Idea, Ben Scott, har været aktiv i sideprojektet Outside World, som med Brain Ideas afsked sandsynligvis vil nyde fuld opmærksomhed i fremtiden. De spiller smittende, umiddelbare popsange med guitar-bas-tromme instrumentering og en håndfuld af de samme referencer der gjorde sig gældende for Brain Idea. Der er en ny kassette på vej på Night-people records, som ‘Due To See’ bliver at finde på, og mon ikke de kan veje op for noget af savnet af Brain Idea.

Fredagens afsked/hyldest bliver desuden fejret med de øvrige Chicago bands Giving up, Meah! – og ikke mindst Heavy Times, som med nummeret ‘Night Looks’ varsler nyt materiale på trapperne. Det er stadig skraldet og støjende, men med ‘Night Looks’ er der skruet en kende op for både det dystre og det melodiøse. Hvad enten der er dømt doom pop eller støj rock, bliver der holdt skarpt øje herfra.

Tobias

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s