Videoer

Når det er søndag, har man tid. Eller når det er søndag, burde man have tid. I dag havde jeg tid og har brugt den på at snuse rundt på nettet efter gode nye musikvideoer med gode nye bands. Og hvis jeg selv skal sige det, har jeg fundet nogle ret fede videoer med nogle ret fede bands. Tre gange henrykkelse for øre og øje.

For kort tid siden lavede vi et lille interview med Chris Cohen her på siden, hvor den venlige fyr svarede på spørgsmål om blandt andet hans første soloalbum ‘Chris Cohen – Overgrown Path’. En blød og rar plade hvor gode melodier luller af sted i let dis, og hvor den insisterende legesyge, der kendetegner Chris Cohens tidligere band Deerhoof, er gemt væk til fordel for en svævende psych lyd, lidt som da Cohen i en periode spillede i Ariel Pink’s Haunted Graffiti. Til nummeret Optimist High kommer vi helt tæt på Chris Cohens verden. Videoen er close up’s på hverdags ting og fanger fornemmelsen man kan have, når man pludselig falder i staver over teksturen i et stykke køkkenrulle eller boblerne i et glas sodavand. En video hvor “stenet” er et kvalitetsstempel. Overgrown Path udkommer den 25. september på Captured Tracks

_____________________________________

Det er sjældent, at jeg ser en hel musikvideo uden lige at få lyst til at springe lidt frem og tilbage i nummeret, men med Guardian Alien‘s nye musikvideo til nummeret See the World Given to a One Love Entity blev jeg dybt betaget – nærmest hypnotiseret. Guardian Alien fungerer et sted mellem det improvisatoriske og veludført psykedelisk rockmusik med en rytmesektion, der leder tankerne hen på Liturgy – da de havde en trommeslager. Men andre ord er Guardian Alien at sammenligne med den vildeste batik kjortel du nogensinde har set, og det samme er deres nye musikvideo. En kalejdoskopisk meditativ rejse hvor grænsen mellem det for øjnene synlige og det mystiske udviskes, mens en alien gæster jorden. Jeg er solgt til stanglakrids. Guardian Alien’s andet album er just udkommet på Thrill Jockey.

__________________________________

Jeg ved ikke meget om Spook Houses ud over, at det er et band jeg helt sikkert skal tjekke godt og grundigt ud, og at deres video til nummeret American er ligeså fuld af lo-fi og slacker æstetik, som musikken er. Deres album The Trying udkom i august på Evil Weevil Records. Nå jo, så er de fra New Jersey.

//Troels

 

Reklamer

3 thoughts on “Videoer

  1. Pingback: Survival | LAPPLAND

  2. Pingback: Spook Houses | LAPPLAND

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s