Q & A med Lucky Bird

Det er vist ingen hemmelighed, at sommeren synger på sit sidste vers, og kendskabet til den snarlige ende på sol, bajere i det fri og spontane morgendukkerter påvirker stemningen i september med en bestemt følelse af nostalgi, men bestemt også en forventning til efterårets muligheder og overraskelser.

Netop denne halvmelankolske, halvopløftet stemning mener jeg, at Lucky Birds nyeste single ‘Disappear’ indfanger utrolig rammende. Den består af både legende pop-melodier samt psykedeliske guitarstrøg – og så lige en gennemborende vokal som kronen på værket. Jeg fangede bandmedlem Rasmus Littauer over mail til en lille Q & A, og her er, hvad forsangeren svarede:

Hvem er Lucky Bird, og hvordan startede det?

Lucky Bird består af Rasmus Littauer, Simon Littauer, Mads Bergland og Aske Lyck. Vi har spillet sammen i mange år på kryds og tværs i andre sammenhænge. Denne konstellation opstod ligesom bare på et tidspunkt hvor vi tog ud og spillede nogle sange jeg havde skrevet og så havde vi faktisk et ret godt år det år (2010). Vi spillede opvarmning og turnerede med flere store danske bands. F.eks. Kiss Kiss Kiss (wow tjek deres nye single ”in it deep” ud). Så det år gik meget med at skrive og turnere!

I den nyeste single ’Disappear’ lader der umiddelbart til at være en del forskellige inspirationskilder og leg med diverse genre. Hvad (og hvem) har indflydelse på Lucky Birds lyd og hvorfor?  

Tjaa… hmmm… Vi bliver faktisk inspireret af ret meget. F.eks har vi boet fire mennesker (3/4 bandmedlemmer) på 35 kvm i et år. Det var ret inspirerende. Derudover har vi en helt masse spændende og inspirerende venner og kærlighedsforhold.

Musikken har egentlig bare udviklet sig ret naturligt. Vi har næsten altid lydt på denne her måde men selvfølgelig har det udviklet sig meget. I takt med at er blevet sporet ind til hvilke ting der virker og ikke virker. Vi kan åbenlyst godt lide 1990’erne men jeg tror egentlig at vi høre ligeså meget pop, hiphop, techno osv osv. Vi elsker i øvrigt også alt hvad der kom ud af  60’erne 70’erne og 80’erne. For slet ikke at glemme 00’erne og også alt det gode musik der hele tiden vælter frem for tiden.

Hvordan er arbejdet fordelt mellem jer? Er alle inde over alting, eller har I lavet en tydelig arbejdsopdeling?

Som regel kommer jeg med et udkast til både tekst og musik og så indspiller vi lidt og skriver lidt videre. Og det ender altid med at vi alle for sat et ret personligt præg på sagerne! Mads har f.eks. også skrevet en sang til Lucky Bird som er en af de bedste. Simon er en fantastisk producer og Aske er vildt god til at få alt til at hænge sammen og hjælpe med tekst og arrangements arbejde. Desuden er både Aske og Mads fantastiske bilister!

I står selv til en Lucky Bird koncert. Hvad oplever I?

Fire flotte fyre der elsker deres arbejde. Jeg synes vi er en ret så energisk flok og jeg håber virkelig at folk forstår den historie der bliver fortalt. Lyrisk, musikalsk og fysisk. Det er i hvert fald målet.

Nævn tre danske bands, som I finder interessante i det danske musiklandskab.

Det her bliver en meget ”lige for tiden”-agtig liste:

Kiss Kiss Kiss

The Good The Bad

Slowolf

I er på besøg ved en spåkone. Hvad forudser hun i sin krystal kugle for Lucky Bird?

Altså om et par år ligner verden nok meget sig selv. Vi har nok udgivet et par albums og så hygger vi os bare og laver musik og elsker!!! Det tror jeg…

Mvh Rasmus

Fornuftigt lyder det skam. Se den flotte video til førnævnte sang Disappear nedenfor og sving forbi bandets hjemmeside, hvor du kan downloade singlen gratis:

/Kim

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s