Spook Houses

New Jersey drengene i Spook Houses er kun i deres tidlige tyvere, men med visdom og variation har de lavet et album, der føles vedkommende og velovervejet, og som musikalsk trækker på en rig tradition af både østkyst og vestkyst amerikansk alternativ rockmusik. Lyt til hele herligheden herunder og få en ny ven til ørene.

Da jeg en aften sad og stenede musikvideoer, faldt jeg på imposemagazine.com i staver over Spook Houses og videoen til deres sang American, som jeg fluks lånte til en lille post om nye videoer.

Siden da er jeg daglig vendt tilbage til deres bandcamp-profil, hvor det nye album Trying ligger og venter på, at alverden klikker forbi. Og det burde alverden gøre. Spook Houses gør sig i, hvad jeg vil kalde klassisk indierock. Med guitaren forrest bevæger de sig uskolet og med et dybt personlig præg i et område, hvor Modest Mouse, Pavement og Built to Spill tidlige har trådt vigtige fodspor. Som det skal være, er det følsomt, vredt, ærligt, finurligt og alt det andet, som jeg elsker ved denne type musik, hvor det umiddelbare er nøglen, og hvor ridser i lakken, bump i vejen, kradsen i ørene er en stor kvalitet.

Hvad der kendetegner Spook Houses debut, er et varieret tempo både i de enkelte sange og på pladen generelt, hvor en loud & quiet kurve ville være særdeles kuperet. Denne måde at skrue sangene sammen på, deler Spook Houses med New Jersey kollegaerne i Titus Andronicus, hvor også en vokalmæssig lighed deles. For nok er disse Jersey knægte kun omkring de 23 leveår, men forsangeren – han hedder enten Colin Alexander, Dave Benton, Alkis Meimaris, eller Nick Corbo – er velsignet med en fyldig røst, der giver albummet Trying en betydelig tyngde.

Der er en eftertænksom stemning på Trying, hvor teksterne kredser om ensomhed, venskab, om at fucke up og om at prøve sit bedste. Alle disse fornemmelser og følelser har Spook Houses fanget i både ord og lyd, og resultatet er overbevisende og ærligt. På god gammeldags skramlende og smuk indie vis.

Trying med Spook Houses udkom 14. august på Evil Weevil Records og kan købes på LP og digitalt via deres hjemmeside og på bånd via Spook Houses’ bandcamp.

Lyt en gang:

//Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s