Naomi Punk

Eneste hidtil vellykkede forsøg på at blande surf og tung grunge?
Pop æstetik går hånd i hånd med Norma Jean’ske markeringstendenser?
Et studie i brug af whammy bar?
Der er et utal af grunde til at tage hul på Naomi Punk. Selv bliver jeg bare ovenud glad i låget, når bands ind imellem forstår til fulde, at det er helt ok at smadre og poppe på samme tid.

 

 

Olympia, WA er navnet på tilholdsstedet for trioen Naomi Punk og samtidig den snart mest omtalte by på Lappland bloggen. Den evigt avlende scene, der før har kastet bands som Broken Water og Milk Music af sig, bringer os her et band som på mange måder bærer arven videre. Sammen med støjrock udgangspunktet har de imidlertid også fundet frem til nogle yderst effektfulde virkemidler, som må siges at blive brugt mesterligt og til fulde.
Mest iøjenfaldende er sammenspillet mellem de surf klingende guitarer og det markerede trommespil, der vækker associationer til Dave Grohl anno 1990-94 og Norma Jeans Daniel Davison på NJ’s debut album – dog uden metal tilbøjelighederne.
Glasuren på kagen består af poppede vokallinjer svøbt i en smule rumklang og mixet godt ned mellem instrumenterne. Sammen med (post)stoner tendenser, riffs af format og bragende produktion udgør disse elementer et lille, arrigt monster, der vil bide sig fast i vores trommehinder og få os til at cykle uden hænder for at kunne svinge luftguitaren for fuld medvind.

I april i år udgav de deres debut plade “The Feeling” i et beskedent oplag på 300 eksemplarer. Herefter tog de på tour, solgte alle deres plader og blev, efter sigende i kølvandet af en voldsomt overbevisende koncert, signet af Captured Tracks, som genudgiver “The Feeling” sidst i november.
Pladen er vild fra ende til anden og må betegnes som en ny storfavorit hos undertegnede.
Nummeret ‘Burned Body’ har fået en frisk video og kan desuden downloades på soundcloud, og mens vi venter, kan to øvrige numre høres på bandcamp.

 

 

Tobias

Reklamer

One thought on “Naomi Punk

  1. Pingback: Footwork | LAPPLAND

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s