Wilberforces

Hjemme i Auckland er de pionerer. Thom Burton og Chris Varnham. To tilfældigt lydende engelske navne på disse kanter, men i New Zealand har de gennem en årrække i forskellige bands og konstellationer været med til at skabe en scene for fængende udstikkere af noiserock og postpunk. Senest i bandet Wilberforces som i den grad er værd at stille skarpt på.

Der er poppet fremdrift og dybe dystre undertoner i Wilberforces støjende, postpunkede verden, hvor der skeles både til engelsk 80’er pessimisme og amerikanske guitareksperimenter. Vokalen er klar og britisk, lyden er fuld af ekko og afsavn, og når alle disse ting finder form i Wilberforces hænder, forstår jeg, hvorfor de to gentlemen er omgivet af en vis respekt dernede i Auckland.

Siden Wilberforces udgav deres første materiale i 2009 har de barberet et par medlemmer af og består nu kun af Thom og Chris, henholdsvis forsanger og multiinstrumental jonglør. På deres seneste plade Vipassana fra 2011, der kan streames herunder, fremstår Wilberforces knivskarpe i deres udtryk, og albummets 9 sange har en spilletid på rundt regnet 23 minutter. Kort og præcist.

Både Vipassana, og den kommende EP Paradise Beach – lyt til teaseren her – udkommer på hjembyens fineste selskab Muzai Records, der også udgiver gruppen God Bows To Math, som Lappland tidligere har fremhævet.

Der er god grund til at holde et vågent øje med New Zealands undergrund og i særdeleshed med Wilberforces. Albummet Vipassana kan du streame her:

//Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s