Cold Pumas

Hvad England har kastet af sig af skelsættende bands kan ikke tælles på én hånd. Det kan det til gengæld, hvis vi indskrænker rammen til nyere tid. Hvad sker der lige med den engelske scene? Svaret er Cold Pumas.

 

 

 

 

 

Cold Pumas fra Brighton har muligvis ikke opfundet den dybeste tallerken. Men måden de spiser med ske på, kaster nyt lys over en ellers lidt falmet engelsk musikscene. Med et klart afsæt i postpunken, som deres landsmænd pionerede i de sene halvfjerdsere, bevæger Cold Pumas sig i et lydunivers, der på tidlige optagelser var præget af mekanisk støj og en slags underspillet protoshoegaze. Et af trioens senest afslørede numre ‘Fog Cutter’ vidner imidlertid om en bevægen imod et mere pulserende og strømlinet udtryk. Hvad der så samler trådene og samtidig udgør kernen i Cold Pumas, er en evig undersøgen af simplicitetens kraft.
Man er som lytter udemærket klar over, at Cold Pumas har noget væsentligt at fortælle.
Som en travl pædagog med et forhippet barn, forsøger man tålmodigt at beherske sin iver for at nå frem til sagens kerne og komme videre. Barnet vil bare gerne fortælle en historie, men bliver ved med at stamme og gentage sig selv. Bedst som man tror man er ved at være der, snubler barnet, og man må starte forfra. Det er egentlig ikke fordi man keder sig. Inderst inde husker man, at man blev pædagog med en ambition om at kunne fordybe sig i det enkelte barn. Der er bare ikke altid ressourcer til det. Endelig opgiver man hvad man havde travlt med, tager en dyb indånding og sætter sig ned. For første gang får man øjenkontakt med barnet. Barnet tager mod til sig og begynder igen. Samme historie. Men man ser lyset i barnets øjne. Barnet fortæller. Historien begynder at tage form, få farve. Barnet besøgte bedsteforældrene i weekenden. Tabte en tand. Så Disney Show. Slog sit knæ. Historien slutter og man rejser sig igen. Og så mærker man det. Man er beriget. Historien, en meget lille historie, fylder meget mere end det seneste afsnit af Forbrydelsen. Fordi optakten gjorde os klar til at modtage og føle de små ting, de levende ting. Sådan et band er Cold Pumas.

Debut LP’en ‘Persistent Malaise’ er ude 5. november på Faux Discx, som desuden drives af bandets ene guitarist, Dan Reeves. Numrene ‘Sherry Island’ og ‘Fog Cutter’ bliver at finde derpå og sidstnævnte kan downloades herunder.

Tobias

Reklamer

One thought on “Cold Pumas

  1. Pingback: Bed Rugs | LAPPLAND

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s