Byrds of Paradise

Med mindre man er A-menneske til fingerspidserne og dermed aldrig har brug for lidt hjælp til at få lirket øjnene op om morgenen, så kender man sikkert til den desperate trang til at føle sig vågen, når det s**** vækkeur ringer før en vis sydlandskboende herre får sko på. Når dette sker for mig – indrømmet, det gør det ganske ofte – tyer jeg til musik. Musik med gang i, masser af larm og tempo. I min søgen efter et sådan slags hjælpemiddel til de kolde, søvndrukne morgenstunder fandt jeg i 2011 punk-rockerne Byrds of Paradis.

Historien bag Byrds of Paradise begynder med, at Kenny Brown sent i 2009 flytter fra Washington D.C. til Brooklyn, hvor han finder sammen med sanger Jared Jones (ex-Dustheads), trommeslager Alan Yuch (ex-Mongoloids) og bassist Brenden Britz, og bandet er komplet. De optager en demo og slutter sig derfra til den massive mængde af andre håbefulde DIY, newyorker-bands. Deres debut 7″ Rowena udgives på Wild Words Records i 2010, hvilket fører til endnu en 7″ relativt kort tid efter på Don Giovanni Records (eks. Screaming Females) kaldet Omega Man og så til sidst 12″ EP’en Teenage Symphonies i 2011.

Og beklager derude, men historien om Byrds of Paradise slutter desværre her. Webarkivet i cyberspace forklarer mig ikke andet end en enkel: ‘It was short but sweet’-sætning fra en artikel i 2011, så efter alt at dømme er Byrds of Paradise ikke længere tilgængelige til at skabe nye ‘kom-ud-af-fjerene’-sange til dig lige foreløbigt.

MEN fortvivl ej, for de sange de så nåede at lave i deres korte levetid kan sagtens genanvendes, og eksempelvis sangen Touch Tunnel har gjort tricket for mig siden 2011, så udløbsdatoen for musikken er heldigvis ikke helt så kort som for selve bandet. Det er højt, skramlende og arrigt, men dog stadig med en letforståelig og tydelig melodi, som bidrager til en tilgængelighed i nummeret, der giver en lyst til at høre det igen og igen. Det er ikke kun smadder; det er finurlige og iørefaldende pop-riffs forklædt i smadder – lige hvad der passende servereres sammen med din havregryn og tjærekaffe ved morgenbordet.

Nedenfor er Touch Tunnel – desværre kun i en kedelig Youtube-udgave. Men hvis du følger Don Giovanni Records-linket her, kan du downloade en gratis sampler fra 2011 med nummeret samt andre numre fra eksempelvis Screaming Females.

Go’ næste morgenstund derude. Håber, det hjalp.

/Kim

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s