Novembers koncerter

Udvalget er ganske enkelt overvældende den kommende måned i hovedstaden, hvor både CPH:DOX og et utal af turnerende bands gør notorisk depressive november til din nye makker. Vi guider dig gennem den grå jungle og fortæller om fynsk kaos, vandrutsjebaner, tilbagelænet velvære, maltrakteret pop og mange andre herligheder. God november.

Dirty Beaches vs. Evan Prosofsky’s ‘Waterpark’ (CPH:DOX – AUDIO:VISUALS)

Kunsthal Charlottenborg, den 1. november, entré: 110 kr.

Han er blevet nævnt på Lappland før, og det er ikke helt uden grund, for manden er af helt speciel kaliber; nemlig canadieren Alex Zhang Hungtai aka. Dirty Beaches. Han kommer nu til Danmark igen, og vi glæder os, for det var en – larmende og overvældende, jo – men ikke desto mindre særegen og mindeværdig oplevelse sidst.

Denne gang bliver dog næppe som på det fyldte spillested Stengade, men derimod en  storslået live-optræden af soundtracket til instruktør Evan Prosofsky’s mini-dokumentar ‘Waterpark’ i kunsthal Charlottenborg efterfulgt af en improviseret koncert med Elias og Jakob fra Iceage. Ja. du læste rigtigt – to af fyrene fra Iceage. En interessant kombination som ikke kan andet end at vække ens musikalske nysgerrighed. Arrangementet er stablet på benene af CPH:DOX, og udover de musikalske kraftspark denne aften er det ydermere verdenspremieren på ‘Waterpark’. Med andre ord: Mange, mange store og gode ting på én gang.

Der er ikke nogen tvivl om, at Dirty Beaches’ musik til enhver tid refererer til bekendte, filmiske narrativer, og denne aften er en særlig mulighed og chance for at se og høre denne visionære mand akkompagneret af sin anden passion – netop film. Se traileren for den smukke, stemningsfyldte ‘Waterpark’ nedenfor:

___________________________________________________________

The Wands release-party: The Wands (DK) + Troldmand (DK) + Ra (S)

SALON:PISSOIR på Christianias Børneteater, den 3. november, entré: 50 kr.

Psych er i den grad en tiltagende bølge i rockens ocean, så hvis du har intentioner om eller allerede er hoppet på surfboardet, men leder efter den perfekte bølgetop at prøve kræfter med, så kan jeg fortælle dig, at den kommer rullende den 3. november på Christianias Børneteater. Den danske psych-duo The Wands holder nemlig release-party for deres 10″ debut-ep’en ‘Hello I Know The Blow You Grow Is Magic’ som udkommer gennem Fuzz Club Records.

Aftenen bliver alt andet end blot en release. Det bliver både gæsteoptrædener fra danske Troldmand og svenske Ra, det bliver derudover også lysinstallationsshow af The Wands’ tro følgesvende, de to visuelle magikere Asger og Anton, som ifølge rygterne har forberedt en noget usædvanlig udsmykning af Børneteateret, og så bliver det selvsagt The Wands på scenen til sidst. Og hvad end man er velbesejlet i det psykedeliske univers eller ej, kan man stole på, at Wands kommer til at være garant for, at denne aften om noget bliver psych helt ned til den sidste vanddråbe.

De spiller råt, forvrænget, larmende, svævende, dragende og mest af alt udsyret – lige som vi alle kender og elsker det. Videoen til duoens første single kan ses nedenfor, og så er der ikke så meget andet at gøre end at købe sig en billet her. Og skynd dig, for onde tunger snakker allerede om snarligt udsolgt!

___________________________________________________________

Synd og Skam + Mads Mouritz og Hælerne

Kulturhuset Islands Brygge, fredag d. 9. november

Svendborgensiske Synd og Skam er blevet rost i de danske dagblade og andre steder for deres bastard af punk, post-punk, impro, avantgarde og syrerock, som det kommer til udtryk på deres berusende debut-EP Blafret Ør Af Kjoler. Denne aften spiller de til et Jazzklub Loco arrangement, der undtagelsesvis tager en anden retning. Aftenens anden act er Mads Mouritz og Hælerne. Mads er bedst kendt for sit musikalske samarbejde med digteren Lone Hørslev, og bandet tæller medlemmer af I’ve Got You On Tape, Mellemblond og The Gun. Dette projekt rammer et sted mellem Povl Dissing og Velvet Underground, hvilket i mine ører lyder slemt tiltalende.

___________________________________________________________

Unfun (CA) + Brudte Løfter 

KB18, tirsdag d. 13. november, entré 50 kr.

Unfun rammer mit ømmeste punkt lige nu med deres møgbeskidte poppunk og teenage spleen. Jeg aner ikke om de er teenagere, men jeg betragter begrebet som en tilstand mere end en alder. Her er hvad, der er skrevet om bandet på arrangementets facebook side: “Devastating and melodic, rough-around-the-edges, drug-induced pop-punk from the depths of Vancouver, Canada. East bay style punk rock dragged through a shit-storm of dirt & regret. A melodic pop-punk version of Neurosis comes to mind.”

Opvarmningen står gedigne Brudte Løfter for, og de er ikke bange for at fyrer op for indigneret 80’er hardcore på dansk. Den her aften må du ikke gå glip af!

___________________________________________________________

Hellshovel (CAN) + Angkor Wrack + Lasse Jensen

Bumzen i Baldersgade, onsdag d. 14, entre 40 kr.

Syrehovederne i HELLSHOVEL tæller medlemmer fra et utal af fransk/canadiske bands som Demon’s Claws og King Khan & His Shriens og har et imponerende bagkatalog på slæb. Deres musik er noget lurvet garage værk og psykedelisk western larm med en lyd, der ikke er helt ved siden af Black Lips. Sammen med det lokale garageband Angkor Wrack og multimanden Lasse Jensen gæster de kollektivet Bumzens koncertlokale en helt almindelige onsdag aften.

___________________________________________________________

Chris Cohen (US) + Young Dinosaur

Stengade, fredag den 23., entre 60 kr.

Her på stedet er vi rimelig klar på Chris Cohen og hans tilbagelænede legesyge psychpop. Som om musikken ikke er nok, så er han også en rigtig sympatisk fyr, som fornyeligt tog sig tid til at svare på en række spørgsmål her på Lappland (læs interviewet her). Med sit meget roste debutalbum Overgrown Path frisk i bagagen gæster han Stengade sammen med danske Young Dinosaur til hvad, der kun kan blive en af månedens rareste aftener.

___________________________________________________________

Mac Demarco (CAN) + Zulu Pearls (De)

Stengade, den 29. november, entré: 60 kr.  

Der er en ny trend indenfor musik, og det er dét at lade sig inspirere af de tidlige 90’ere, hvor langt hår i nakken, neonfarvede mavetoppe og tågede drømmebilleder var the shit. Der er ikke nogen tvivl om, at eksempelvis Ariel Pink har taget den kitsch’ede stemning til sig på en lettere overdrevet måde, det samme gælder herhjemme for de tre gutter fra Girlseeker. Er det ironisk? Meget muligt, men det gør det ikke mindre ørefængende og elskværdigt af den grund.

Den canadiske Mac Demarco er et pragteksemplar på det ultimative kitsch. Med sin video for singlen ‘She’s Really All I Need’ slås det fast med 7-tommers søm, at den dansende 22-årige musiker gør sig bedst på de ironiske græsmarker. Og jeg ved ikke med jer, men jeg byder hjertens gerne musik velkommen, der formår at smide den stringente, seriøse ‘jeg-er-en-lidende-kunstner’-maske og vise lidt bar hud for blot fornøjelsens skyld. Denne aften bliver absolut en seddel plus en lille guldmønt værd, og jeg tør næsten at gå så langt som at garantere adskillige grin i løbet af koncertens udfoldelse.

Support bliver leveret af det tyske band Zulu Pearls, som ligeledes leger i gråzonen for det ironiske, dog mere med en lo-fi hiphop-lignende stil.

Nedenfor kan du med egne øjne se, hvad det er, jeg fabler om. Det er videoen til singlen ‘She’s Really All I Need’ med Mac Demarco:

//Lappland

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s