Dreamdecay – Fern

Inden jeg opfordrer alle til at lytte til Dreamdecay, skal det gøres klart, at ordet støj i denne sammenhæng ikke betyder forsigtig kradsen i ørene, men overordentlig udfordrende larm i intelligente strukturer. Vægten er enorm på noisepunk EP’en Fern med Seattles Dreamdecay – lyt til den her.

Hvor ellers end Seattle, Washington, kan dette møgbeskidte noiseband, Dreamdecay, komme fra? Bandet trækker på hele egnens historie for organiseret larm, som både Unwound, Melvins og Mudhoney kan krediteres for.

EP’en Fern fra tidligere i år (selvudgivet) er en udfordrende størrelse, hvor skrigende guitarer, Jesus Lizard lignende trommer og bastant bas skaber et uhørt kraftfuld lydbillede af jordskælvs lignende karakter. Åbneren “I” er en 7 minutters buldrende neutron bombe og lyden af jordkloder der vendes på vrangen, som en flået fodbold, og allerede her er Fern en succes.

Sangene på Fern rykker. De skifter fra lange dronepassager til sort shoegazer støj for at ramme bandets sande udtryk, den larmende ufiltrede lyd af destruktion. Den naturlige fremdrift i sangskrivningen gør, at den dødelige støj syntes at tjene det præcise formål, at sætte rammerne om en apokalyptisk fortælling. En fortælling over fem skæringer, der bærer navnene I, II, III, IV og V.

Der er altid den mulighed, at larmende og tung musik bliver metalisk. I dette tilfælde holder Dreamdecay, til min store glæde, fast i en rendyrket beskidt punk- nærmest grungelyd, der gør albummet, i mine ører, både lettere at lytte til og endnu mere kulsort og beskidt.

Dreamdecay EP’en Fern kan høres herunder, og købes fysisk flere steder, f.eks her. Senere i denne måned udkommer Dreamdecay med deres første fuldlængde.

//Troels

Reklamer

One thought on “Dreamdecay – Fern

  1. Pingback: Årets hidtil bedste numre pt. 3 | LAPPLAND

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s