Decembers koncerter

iceage-band.6December er kendt for mange andre ting end gode koncerter, men vi har kigget på, hvad der sker i København i den kommende måned, og det ser rart ud! Skift julefrokosten ud med hvalsang fra verdensrummet, charmerende glam-garage, tonstung anti-julehygge, mayhem på Mayhem, Aarhus feat. Seattle og meget mere.

PINKUNOIZU

KB18, tordag den 6. december, entre 75 kr

Pinkunoizu er, som at se på jorden fra verdensrummet, akkompagneret af hvalsang fra Ishavet. Det er eksperimenterende rock, når det er bedst. Der er højt til loftet, og musikaliteten er ikke til at tage fejl af på deres anmelderroste Free Time album fra foråret, der bragte bandet rundt i Europa, blandt andet til End of The Road Festival i England, hvor klippet herunder er optaget. Surf, tropicana, indie, postrock, western og lyden af National Geographic er, hvad du kan forvente på KB18 den 6. december.

_____________________________________________

Lappland præsenterer: SNAREDRUM + CAIRO PYTHIAN (US) + FRIGHT EYE

KB18, Lørdag den 8. december, entre 40 kr 

De trofaste af jer derude har allerede hørt nyheden, men til de af jer som til tider glemmer at følge op på jeres Lappland-viden, kan vi i dette indlæg afsløre, at Lappland har forladt de nedslidte computertastaturer og kastet sig ud i koncertarrangør-arenaen. Det er vores jomfrutur, men det er absolut ikke ringere af den grund. Faktisk er det noget nær halv genialt dét, vi tilbyder jer på en lørdag aften. For 4 af de små guldmønter, 2 af de store, kan du opleve spritnye Fright Eye til deres første københavner-koncert, Seattle’ske loose canon Cairo Pythian (endnu en København first-timer) og Snaredrum – det århusianske charmørband som på ingen måde tillader dine fødder hvile. Hold nu på hat og briller, og hvad du ellers måtte være iklædt, vi glæder os her på Lappland, og vi tror i den grad, det bliver en aften med to af de gode m’er: Gode mennesker og god musik. Mere behøver man ikke. Vi glæder os til at se jer derude! FB-invitation kan findes her.

_____________________________________________

CHEAP TIMES (US) + THE FELINES

Stengade, onsdag den 12. december, entre 60 kr

Cheap Times er en del af garagerevival bølgen, hvor ligesindede bands som Black Lips The Fresh & Onlys og Vivian Girls, igen har lært os at sætte pris på tre akkorder, dåseøl og skrabet lyd. I Cheap Time’s tilfælde findes inspirationen udover i Stooges og MC5 også i 70’er glamrock som Sparks og Bowie, og med disse grundstoffer har Cheap Times just udgivet deres tredje album. Energien er ikke til at tage fejl af, og man skal være en stenstøtte for ikke at bryde ud i spontane benspjæt, når Cheap Times er i nærheden. Med sig på Stengade har de danske The Feelines, der gør sig i minimalitisk surfinspireret garagerock, med håndklap og 60’er girlgroup kor. Temmelig kool.

_____________________________________________

ICEAGE + LOWER + NOOBS ONLY

Mayhem, fredag den 14. december

Jeg så Iceage på Loppen fornyligt, hvor de opvarmede for Cult of Youth. Jeg har også et problem. Problemet et, at jeg af en mærkelig årsag mister interessen for ting, når alle begynder at kunne lide det. Det får mig både til at lyde arrogant og utrolig hip, men det er ikke sådan, det skal forstås. Det gode ved den musik, som vi for eksempel elsker her på bloggen er, at man dyrker noget underlig støj, tager afstand fra alt det andet lort, og har det for vildt med en lille indforstået gruppe, som du kære læser, hermed også er en del af. Men Iceage på Loppen fik mig til at blive die hard fan igen, for det var heftigt. De spillede næsten kun nyt, og på mange af numrene var Elias’ elguitar udskiftet med en semiakustisk 12 strenget guitar, der gav en hel anden dybde og klang i de ekploderende punknedsmeltninger. Sæt pris på hvad der er godt, for hvad det er, og Iceage er godt! På Mayham den 14. spiller ligeledes særdeles roste Lower og et nyt band af punk-youngsters kaldet Noobs Only.

_____________________________________________

WHITE FENCE (US)

Bakken, lørdag den 15. december, entre: 90 kr.

Sidst White Fence blev nævnt her på Lappland, var det i forbindelse med dens musikalske sjælefrænde Ty Segall og deres samarbejde om albummet Hair. Tim Presley, manden bag White Fence, har dog også lavet absolut lytteværdige ting uden Ty, og det får det københavnske folk nu mulighed for at opleve, når psych-garage-mageren kommer på Bakken og spænder muskler alene. Med en klar reference til 60’er-skolen (udsyrede guitarsoloer, der er improviseret henover lange instrumentelle brudstykker) og en masse herligt blær derudover kommer White Fence helt uden diskussion til at være et absolut must i decembers koncertkalender.  

_____________________________________________

VITAMIN C + ROSENKRANTZ & GYLDENSTJERNE + PAPIR/A2

Trinitatis Natkirke, tirsdag den 18. december

‘Vi tror i Natkirken, at det kristne budskab kan have en afgørende betydning i ethvert menneskes liv, og at kristendommen kan finde en plads i en hvilken som helst kultur – det gælder også en moderne pulserende storbykultur. Vi vil skabe et rum for mangfoldighed – det gælder både musikalsk, billedligt og poetisk. Alle udtryksformer har deres egen skønhed og validitet, hvis de skabes med et kunstnerisk sigte. Vi har som Natkirke for unge en forpligtelse til at åbne dørene for ungdomskultur i alle dens afskygninger og udtryk. Det er derfor afgørende, at unge kan regne med at få deres kultur og kunst taget alvorligt i Natkirken.’ 

Således står der på Trinitatis Natkirkes hjemmeside omkring deres musikgudstjenester. Godt så – så langt så godt. Men hvad kan de byde på, når de nu lover ‘at åbne dørene for ungdomskultur i alle dens afskygninger og udtryk’? Man kan have sine tvivl om, hvorvidt en kirke formår at leve op til denne slags krav, men når de så smider Papir (eller A2 – som absolut også er forrygende) på plakaten sammen med Vitamin C og Rosenkrantz & Gyldenstjerne til en omgang krautrock i en kirke om natten i december… ja, så er jeg intet mindre end solgt. Trinitatis skaber helt og holdent rum for mangfoldighed med dette arrangement, hvor rå lyd skal lyde under et religiøst tag. Et arrangement som sjældent har set sin lige – afsted da!

_____________________________________________

NOCTURNAL (SE) + MOONLESS + KOLOS

Stengade, lørdag den 22. december, entre: 60 kr.

Inden julen indhenter selv den mest ihærdige fornægter, spiller svenske Nocturnal, det danske all star band Moonless og Københavnske tromme + bas duo Kolos en tung stener koncert, som et ondsindet modspil til ‘Driving Home For Christmas’. Underoverskriften for aftenen på Stengade er “drik-dig-i-hegnet-før-du-skal-se-din-grimme-famillie fest!”. Og det lyder jo tiltalenden.

/ Glædelig december! LAPPLAND

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s