Parquet Courts

121031-ParquetCourts_0Bedst som jeg troede, at kandidaterne til Lapplands kommende kåring af årets top 5 album var på plads, blev jeg mindet om Parquet Courts, som tidligere på året hjemsøgte mig med hittet “Borrowed Time”. Parquet Courts befinder sig et magisk sted, hvor referencer problemfrit er spredt over adskillige årtier, hvor man kan synge om tanker forbundet med at være skæv og sulten og stadig vinde voldsomt ind på lytterens hjerte for hver sang der bliver rundet. Nøgleordet er punk (m.m.!).


Andrew Savage, som tidligere har gjort sig bemærket i Denton, Texas med bl.a. duoen Fergus & Geronimo, har taget brormand og to venner under armen og slået sig ned i New York. Her har de i fællesskab skrevet og, på blot 3 dage, indspillet debutpladen ‘Light Up Gold’, som udkom på Andrew Savages eget pladeselskab Dull Tools i efteråret.

Hvor Fergus & Geronimo har gjort en dyd ud af at jonglere med genrer, har Parquet Courts tyet til den klassiske rock opsætning (tromme, bas, guitar x 2) og spiller en slags ørkenpunk med udsving. På de hurtigste af sangene fornemmes en kærlighed til tidlige punk klassikere som Wires ‘Pink Flag’. På de sløvere af slagsen, er det 90’ernes indie bands som Guided By Voices der melder sig. Ikke desto mindre fungerer ‘Light Up Gold’ fænomenalt som helhed, ikke mindst ved hjælp af en vokal med en flabethedsfaktor på højde med den af garagetroldmanden King Khan.

“I went to a shrink. And he felt my brain. And I have no ideas is what he felt.”, lyder det på ‘No Ideas’. En dom der i første omgang vidner om en temmelig sølle psykolog, men også om en gennemgående umiddelbar tilgang til tekst-/sangskrivningen. Generelt for samtlige af pladens 14 reelle skæringer er, at de lyder som det første der lige kunne vrides ud af instrumenterne/erindringen på den pågældende øver. Hvilket, for et band der tilsyneladende kun har guld at ryste ud af ærmet, blot bidrager til en enormt ærlig lyd.

‘Light Up Gold’ genudgives i januar på What’s Your Rupture og kan høres fra ende til anden herunder.

Tobias

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s