A Hound Ensemble Q&A

185545_239756389391040_1924501_nDanske A Hound Ensemble laver grim musik med en bismag af salsa. Bandet består af de tre jyder Rune Rene Hansen (Trommer), Simon Ryberg Madsen (Vokal/Bas) og Tim Panduro (Guitar), og det seneste års tid har de brugt på deres nyeste udgivelse ‘A Hound Ensemble’ (gratis download her). Lappland var så heldig at fange to af gutterne, Tim og Simon, til en snak om, hvordan flotte fyre også kan føle sig fremmedgjorde, deres nyeste video og talende huller.

Det er umiddelbart lidt svært at finde noget information om, hvem I er, og hvorfor I er her, så lad os starte med at få afmystificeret jer en smule: Hvem er A Hound Ensemble?

Simon: Jyske gutter. Mystikere. Jyske mystikere. Hvis du afmystificerer os, forsvinder vi. Sådan er det jo med alt esoterisk.

Tim: Men vi har da mødtes nu og da.

Hvor finder A Hound Ensemble inspiration og hvorfor?

Simon: Inspirationen kommer fra et vedvarende hul i vores pladesamling. Der mangler simpelthen en 12-13 albums her i verden. Hullet her fortæller os, hvad der skal fyldes ud med. Det er lidt ligesom da Moses blev kaldt hen til den brændende busk og hørte Gud tale. Der er også en, der taler ud af hullet. Jeg ved ikke hvem det er, men jeg tror ikke, at det er Vor Herre. Dertil er stemmen for sur og indebrændt.

Tim: Smuk musik er der jo masser af. Det betyder jo desværre også, at vi så bliver nødt til at lave noget grimt. Det er så blevet til den her LP.

Simon: Teksterne har f.eks. en afgjort tematik omkring at føle sig fremmedgjort. Det oplever flotte fyre også.

Jeg er ret vild med jeres nye video for ’Sweet Tooth Sleeps’, kan I fortælle lidt om, hvordan den er lavet?

Tim: Tak. Vi ville lave en instruktionsvideo til vores sang. Man skulle kunne se videoen uden lyd, og alligevel gætte hvordan sangen lyder. Hver unik lyd i sangen er koblet til sit eget unikke billede i videoen. Videoen er derfor bygget på loops ligesom sangen. At Simons vokalmelodi så ødelægger det hele og tager os med ud i rummet til sidst, kan jeg ikke forklare.

Simon: Jeg fik bare at vide, hvor jeg skulle stå. Både i kælderen og ude i rummet.

I står selv til en A Hound Ensemble koncert. Hvad oplever I?

Tim: Røg, vrikkende hofter og kaos

Simon: De mener det vist alvorligt

Tim: Forvirret. Det band må vi lige høre en gang til

Nævn tre danske bands, som I finder interessante i det danske musiklandskab.

Beta Satan, Less Win og Johnny Madsen

Her på Lappland runder vi til tider Q&A’en af med et besøg ved en spåkone. Hvad ser hun i sin krystalkugle for A Hound Ensembles fremtid?

Tim: Vi har lige sendt vores LP ud, men er allerede ved at lave en ny. Den får en bismag af salsa. Og så er vi ved at bygge studie i et gammelt rekvisitlager. Nu gider vi ikke lave flere plader nede i kælderen. Nu skal det være storladent.

Simon: Forestiller mig en karriere, der bedst kan beskrives i sloganet ”Alsidig i grimhed”. Tro mig, der er mange måder at skabe sig på (Siger hullet).

Begge: Vi vil gerne være her i mange år, og forhåbentlig duellere med adskillelige genrer. Både dem som fortjener en omgang prygl, men også de uskyldige. Vals er fx en rigtig sød, gammel kvinde. Hun skal nok få nogle tæv en gang.

A Hound Ensemble er ved at booke koncerter både i DK og Tyskland her til foråret, men indtil de er helt på plads, kan man nyde deres video ‘Sweet Tooth Sleeps’ her:

/God søndag, Kim

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s