Koncerter i marts

metzI den kommende måned vil folk igen begynde at kigge på hinanden i stedet for at tælle revner i fortorvet. Og det bifalder vi. Pump den cykel, drik den pilsner og kom med os ud og hør musik i København, for der er nok eufori til alle. Dette er Lapplands koncertguide til marts måned.

Dean Allen Foyd (SE) + Dirty Old Town 

Beta, fredag d. 1. marts, entré: 100 kr. (80 kr. i forsalg)

Når en måned som marts byder på så meget forrygende musik, kan det være sin sag at udvælge, hvad man ønsker at fremhæve for de, som læser vores månedlige koncertindlæg. En ting, som det i hvert fald handler om, er, at det skal være spændende, anderledes og helst byde på noget, som ikke er hørt (eller set) før. Netop grundet dette er Dean Allen Foyd valgt ud som en ganske velvalgt og tilforladelig koncert at bruge sine sparepenge på i marts. Som så mange andre har det svenske band forladt denne nutid til fordel for datiden og dennes musikalske udtryk. Det er rock på den gamle måde, men dét, der er iørefaldende her, er, at musikken ikke kun er guitarstøj og larmende effekter, men rent faktisk tager fat i dét, der startede rocken i sin tid; nemlig blues. Lidt ala Captain Beefheart og hans magikere hvor den opstemte melodi skaber liv og bevægelse, som nærmest virker tvingende på en ellers bevægelsesmodvillig hofte. Kom afsted allerede den første dag i marts til noget, Lappland spår vil være en fest uden lige.

____________________________________________

Metz (CA) + Frontier Ruckus (US)

Vega, mandag d. 4. marts, entré: 120kr.

Et af marts måneds største brag forventes at høres denne første mandag aften, hvor canadiske Metz spiller op til øretæver på Vegas Ideal Bar. Det allestedsroste debutalbum fra sidste år emmer af ind-til-benet æstetik a la Seattle ’89, og hvis trioen kan ryste bare en brøkdel af pladens kæberaslere af sig fra scenen, er det ikke skudt ved siden af at medbringe tandbeskyttere. Bandet beskriver også den lokale (post)hardcore-dominerede scene i hjembyen Ottawa som enormt indflydelsesrig. Enhver med forkærlighed for Nirvana og øvrige sektioner af Sub Pops og Touch & Gos bagkataloger opfordres til at kridte fodtøjet og troppe op på Enghavevej. 

Aftenen byder desuden på mere folkede toner i form af opvarmningsbandet Frontier Ruckus fra Michigan. Omend bandet ikke har fået den store eksponering på dansk jord, er her tale om nogle erfarne herrer med den fjerde fuldlængde “Eternity of Dimming” netop udgivet. Forvent velspillet, livlig folk med stærk vokal og banjo tendenser.


____________________________________________

Elevatorfører + Spökraket + The Hedgehogs

Loppen, fredag d. 8. marts, entré: 60 kr.

Den anden fredag i marts holder Levitation Records label night, og ifølge gutterne bag projektet bliver det en højtflyvende affære af atmosfæriske dimensioner. Da jeg bad Markus, Jesper og Kasper om kort at forklare, hvad Levitation Records’ formål er, fik jeg følgende beskrivelse: ‘Levitation Records er landet på denne jord for at dyrke de udsyrede tangenter i sprog, rumklangsomsluttedetoner og vrælende guitarforstærkere. I et flødeskumsbad af fuzz-orgler lader vi os fortabe af de psychedeliske fangarme, så vi sammen går mod tyngekraftens fysiske rammer og bryder de psykiske tremmer og lader os svæve.’ 

Eksempelvis Elevatorfører, som er en blanding af musikere og billedkunstnere, vender nutiden i ryggen og griber fat i de kreative tanker fra 60’erne og 70’erne, hvor musik såvel som visuelt materiale er brugt som trappetrin til de højere luftlag. Med andre ord lader denne aften til at kunne være det perfekte gemmested for hverdagens lavpraktiske gøremål og fysiske fangeskab. Så hvis du er klar på en mental svingtur, hvor du ikke aner, hvordan du får lov til at mærke fast grund under fødderne igen, er Loppen stedet for dette den 8. marts.

____________________________________________

THE MEN (US) + HAND OF DUST + LESS WIN

Stengade, torsdag den 21 marts, entre: 100 kr.

The Men debuterede i 2011 med et støjende mix af shoegazer smog over krautrytmer afbrudt af reelle mentale nedsmeltninger til stor begejstrede for folk med hang til krads urrock. Kun et år efter kom Open Your Heart. Et album hvor The Men overraskende tog et sving ned af klassisk amerikansk rock og grynet americana parret med Hüsker Dü. Nu, med bandets tredje album på blot tre år New Moon, har The Men forladt den møgbeskidte New Yorker lyd helt, for et renere Neil Young-klingende udtryk fra de store vidder. Med albummet slår The Men sig fast, som et band i konstant bevægelse og i deres musikalske søgen begejstres anmeldere i flæng både på plade og live. For anden gang gæster The Men København, denne gang på Stengade den 21. marts sammen med danske Hand of Dust og Less Win.

____________________________________________

KEITH CANISIUS + HAMMONDS, HARRINGTON & DESTROY + TOWN PORTAL

Loppen, lørdag den 23., entre: 40 kr.

Denne lørdag giver mulighed for at lægge ører til tre nyere danske bands med udblik mod Europa og die ganze welt. Dansk/amerikanske Keith Canisius forstår at sætte toner til de flimrende øjeblikke mellem fuld bevidsthed og søvn med berusende hjemmeproduceret tågepop. Øjenlågende bliver dit eget lille mørkekammer, hvor historier om havets mysterier let pixeleret vises med storslåede bevægelser et sted dybt under havets overflade. Keith Canisius har udgivet en række anmelderroste albums, der nok har fanget flere lyttere i udlandet end herhjemme.

Hammonds, Harrington & Destroy er en flok kendte musikere fra den danske rockundergrund. I denne konstellation dyrker de emotionel powerpop og postpunk splejset med indie – alt sammen pakket ind i en eksportvenlig indpakning og med debutkoncert på Roskilde ’11 som afsæt. Debut ep’en kom kort før jul og lyder sej.

Hvad der er særdeles vigtigt denne lørdag aften, er at Town Portal igen kan opleves her til lands efter turnevirksomhed i Europa ovenpå sidste års roste album Chronopoly. Deres udtryk er en undersøgelse af mødet mellem kompleks, langstrakt progrock og sofistikerede melodier, hvilket lyder langhåret, men det er det ikke. Det er bare good stuff.

____________________________________________

SAINT VITUS (US) + MOS GENERATOR (US)

Loppen, torsdag d. 28., entre: 140 kr

Jeg er på ingen måde den rette til at beskrive de amerikanske doom og stonerlegender i Saint Vitus, men jeg synes alligevel, de fortjener at blive nævnt her, blot på grund af, at jeg de sidste 10 minutter storsmilende har headbanget til youtube-videoer fra bandets heydays i start 80’erne. Er du bare til dels en hund efter Black Sabbath og Melvins eller nyere grupper som Danava, Graveyard og Christian Mistress, så er det her vand på din mølle. Det er oldschool heavy på den slæbende tunge måde, som din far elsker det. 

____________________________________________

pg.lost (SE) + Joy Wants Eternity (US) + Late Night Venture 

KB18, torsdag d. 28. marts, entré: 60 kr.

Alle jer, som elsker instrumental musik, kan (næsten) sikkert og vist regne med, at svenske pg.lost kommer flyvende fra højre og forløser jeres trang. Det er musik, som tager sig tid om at komme frem til, hvor den vil være, og man må som lytter væbne sig med tålmodighed, mens de lange, gentagne stykker slæber sig afsted. Som minutterne og sekunderne går, iklædes hver stykke gengang et ekstra lag, og dynamikken intensiveres og skærpes derefter. Det er en rejse gennem et goldt landskab, hvor der alligevel findes bevoksning og liv. Dét, som pg.lost gør, som så mange ikke magter, er at fortælle en historie med deres musik – uden at det nødvendigvis indeholder ord.

Foto øverst: Metz

//Lappland

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s