Mixtape vol. 2

bånd-kimI denne uge forsøger Lappland at yde en tjeneste til alle jer vintertrætte hoveder derude. Derfor har ugens Mixtape seks alsidige numre, som med garanti (næsten) vil ramme, hvilket som helst humør, du befinder dig i. Fra folk til powerpop til omkuldblæsende rock burde der i hvert fald være lidt til enhver smag. Velbekomme!

___________________________________________________

Mixtape vol. 2 starter ud med en lille energibooster (for det er sikkert tiltrængt). Musikken fra Otienos er meget a la Animal Collective (Merriweather Post Pavilion-æraen) med vokalharmonier, der lyder forskudt af hinanden, masser af tempo på percussion og legende synthmelodier. Den perfekte sang at sætte på, når du har fået fri fra arbejde på en fredag, og lykken skyller ind over dig, som du cykler mod fritid, fuldskab og morskab. Hele udgivelsen ‘Waterskin’ kan findes på bandcamp gratis og er absolut et download værd.

________________________________________________________________

‘Two ex-bodybuilders from Hollywood moved to Boston to strike it rich in the
music biz. Failure songs ensued. Life is hard but the glutes on these galoots
are even harder. Ready to rumble and never to be humbled, these old men will
teach you the true meaning of Fucking Despair.’ – citat Fat History Month’s blog. Musikken er for vild, og de er på US-tour med Pile i disse dage. Nok snak, mere musik:

________________________________________________________________

Dette nummer fra Michigan-rockerne Odd Dates er en kraftmaskine uden lige. Bag den kolossale lyd står blot to fyre, som på trods af de få medlemmer har evnen til at skabe musik, der kommer buldrende mod én, som var det et helt big band. Nummeret ‘Clearly’ har intensitet og skifter konstant rytmik og melodi, dog på en utrolig velskrevet og sammenhængende måde, der virker naturlig for sangens udfoldelse. EP’en ‘Get Even’ er fuldstændig dugfrisk fra Bandcamp og kan downloades gratis.

________________________________________________________________

Det emmer ud af enhver velskrevet folk-sang: Roen på den ene side og så tungsindet på den anden. Den klingende banjo, den sarte vokal og så ofte en ordentlig omgang upoleret fællessang til slut (vi er jo sammen om melankolien). Det er en opslidt opskrift, vel er det det, men ikke desto mindre rammende og ærlig af den grund. Folk er essensen af folket, der halvberuset og halvbedrøvet er stimlet sammen for at få nogle øjeblikkes lindring fra den grusomme, materielle verden og ondskaben i mennesket. The Oh Hellos’ ‘Wishing Well’ er netop alle disse ting, så hvis du føler trang til at lade den vemodige tanke få frit løb, er denne sang det perfekte soundtrack til turen.

_________________________________________________________________

Når nu tanken er på vej derud ad, så får den lige en mere at fare til. The Holydrug Couple er et chilensk makkerpar, Ives og Manu, som siden 2008 har dedikeret deres tilværelse til at lave drømmende psych. Ligesom den skandinaviske vintergarderobe handler det om lag på lag på lag, og det velpolstret lydbillede slanger sig elegant rundt om øregangen, hvor det efterfølgende manifesterer sig i hjernen og skaber farverige billeder af endnu ukendte landskaber. The Holydrug Couple har lavet en hulens masse musik, som er tilgængeligt på Bandcamp, og nedenstående sang ‘Counting Sailboats’ er blot et eksempel på, hvordan det kan lyde, når chilenerne først går i gang.

________________________________________________________________

Afslutningen på denne uges Mixtape bliver indie-rockerne Coast Jumper fra San Francisco, som i 2011 udgave albummet ‘Grand Opening’. Fra dette album er især ‘Lawless’ en lille perle, der på blot 2 minutter og 40 sekunder formår at illustrere, hvordan Coast Jumper både udmærker sig i de stille og sarte momenter, men så sandelig også kan slå hårdt mod hårdt og brave igennem, når det er nødvendigt. Kort men godt, er en passende titel for dette afrundende nummer (selvom man godt lige kunne have bruge et minut eller fem mere i Coast Jumpers selskab).

/GOD LØRDAG! Kim

Reklamer

One thought on “Mixtape vol. 2

  1. Pingback: Otienos Q&A | LAPPLAND

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s