Sisters

EverybodyDer er kun få spor tilbage efter bandet Sisters. En simpel søgning kaster ingen interviews eller begejstrede bloggere af sig og både Spotify og Pitchfork må melde hus forbi. Trioen er knap nok en parentes i musikhistorien med kun én udgivelse på et ganske hemmeligt pladeselskab. Men albummet Everybody er en af mine favoritter. Det er veldrejet spartansk indierock i dets oprindelig kradse form tappet direkte fra det regnfulde amerikanske nordvest. Med andre ord – glemt pop-smadder fra bigfoots baghave.

Det var tilbage i 2006 eller deromkring, at Sisters tog form bag bjergene i Washington State i college-byen Olympia. På mange måder var Sisters dog ikke et tidstypisk band, men nærmere et band fanget i en tidslomme, hvor internet og andre moderne bekvemmeligheder aldrig bed sig fast.
Sisters tager afsæt i do-it-yourself måden at lave musik på, som i Reagan-tidens USA tog fart og fat i ungdommen og det især i det venstreorienterede og skovklædte nordvest. En tid, der leder tankerne hen på flanelskjorter, fiskeformede skateboards, lang fedtet hår, summende forstærkere og snerrende indadvendt punk.

sistersMen Sisters take på denne musikalske arv fungerer storartet her lysår efter 90’erne. De fræsende guitarer på nummeret Blue, der efterfølges af uforceret sensibilitet, går direkte i venerne på mig, og på Lust Is Just forfører guitarriff’ne med det samme og trækker mig ind i en tidløs tilstand af krystalklar punk-zen. 

Trioen gik i opløsning måske allerede før albummet Everybody udkom i 2009 på Parts Unknown. Kort efter regrupperede bandet sig, og med guitarist Jon Hanna og trommeslager Kanako Wynkoop som gengangere opstod Broken Water. Et band af samme skuffe, der efterhånden er ved at fange indieverdenens opmærksomhed. 

Herunder kan du lytte til sangene Blue og Lust Is Just med Sisters. Et fysisk eksemplar af pladen kan stadig findes hos blandt andet Bis Auf’s Messer i Berlin, som gladeligt sender til Danmark.

//Troels

Reklamer

One thought on “Sisters

  1. Pingback: Sisters EP | LAPPLAND

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s