Koncerter i april

N+Sensae+nu+sensae2Vi har kigget april i kortene og kan berette om nogle temmelig vilde koncerter af ganske forskellig karakter. Fra censureret garagerock over smilende guitarhelte og okkult psych til sort evolution og meget mere. Her er Lapplands guide til aprils koncerter i København (og Malmø).

ASH BORER (US) + FELL VOICES (US)

Loppen, onsdag den 3. april, entre: 75 kr.

Ash Borer og Fell Voices er begge en del af den amerikanske black metal scene med hjemstavn i Californien. Siden 2008 har de to bands udfordret black metal-genren ved at inkorporere en bred vifte af inspirationskilder som ambient, psykedelisk rock, doom og drone. De er to af tidens pionerer inden for post black metal, der hiver kraftigt i den oprindelige primale vanvidsgenre og skaber lydtapetet til en meditativ ud af kroppen oplevelse og et soundtrack til evolutionen. Da Pitchfork anmeldte Ash Borer’s 2012 album ‘Cold Of Ages’, skrev de blandt andet: ‘Borrowing doom metal’s syrupy pace and despondent air, cozying up to distorted fuzz and droning reverb, and refusing to veer too far from their ragged black metal core, Ash Borer are many things at once, and nothing but themselves’, og kvitterede med 8.0 i anmeldelsen, og så er man lige ved hype-himlens port.

__________________________________________________

NOBUNNY (US) + BAD SPORTS (US) + BAZOOKA (GR) + RED HEX (US)

Debaser, Malmø, torsdag den 11. april, entre: 90 sek

Selvom det er noget, de fleste københavnere frygter og absolut ikke nyder, så kan det faktisk ofte betale sig at vove sig ombord på et tog, som fører en over et hav. Et godt eksempel ville være at tage til Malmø torsdag den 11. april og lade hovedet sidde løst til en god rystetur. Fra det store Nordamerika kommer de fra henholdsvis Washington, Texas og Californien, og så er der udstikkeren Bazooka fra Grækenland, og selvom geografien spreder dem godt ud på landkortet, samler musikken dem om genrerne garage, punk og noise. Med andre ord er der rig mulighed for at få hørt noget, man bryder sig om, og sølle 90 svenske kroner (80,79 danske kroner) er en lille sum at betale for timevis af underholdning, der starter allerede kl.19.30 og varer hele natten.

__________________________________________________

NÜ SENSAE (CAN) + HAPPY HOOKERS FOR JESUS

Stengade, onsdag den 17. april, entre 50 kr.

Med Seattle få kilometer på den anden side af grænsen har Vancouver vist sig som en rugekasse for en række nye grunge- og hardcoreinspirerede punkbands. Nü Sensae er navnet på det bedste af disse bastard-bands. Trioen blander arrig diskant postpunk med den febervilde forsangerinden Andrea Lukic i front, med mere bastung grungy smadder-rock, med hints til Seattle-scenen. Vi udnævnte Nü Sensae albummet Sundowning fra 2012, som et af årets bedste, og både Pitchfork, Popmatters og Dusted gav også gruppen særdeles flotte anmeldelser. I samme skuffe, blot fra Aarhus, huserer Happy Hookers For Jesus, der ikke ligger fingrer imellem når ungdoms spleen bliver til brændstof på et punkbål ude af kontrol. To Lappland favoritter på én aften og dermed et af aprils absolutte højdepunkter.

__________________________________________________

GNOD (UK) + TROLDMAND (DK)

Loppen, torsdag den 18. april, entre: 70 kr.

Nogle mener, at engelske GNOD ikke blot er et band – nej, de er hovedpersonerne i en kult. I den lille by Salford, hvor de er fra, er de nemlig nogle af frontløberne for den kunstneriske scene omkring Islington Mill, hvor de er værter for aftener med live musik, der altid ender ud med at blive en noget rituel affære. Disse aftener kalder GNOD for ’Gesamtkunstwerk’, altså et ’total kunstværk’. Det totale må være i den holistiske tilgang, bandet har til musik og dennes udfoldelse. I GNOD er der ingen fast opstilling mellem de fire medlemmer, og det er ikke uset, at publikum kommer op på scenen og får lov til at spille med. Kulten GNOD er en kvartet af mestre i lyd, ikke kun når det gælder om at turde udfordre lyd, men også at lade lydene flyde uden stringente rammer eller melodier. Sammen med dem er også Troldmand at finde på Loppens scene denne aften, og som det før er blevet pointeret her på Lappland, er disse danske drenge præcis lige så frygtløse i legen med lyd.

__________________________________________________

PSYCHIC ILLS (US) + THE WANDS (DK)

Loppen, lørdag den 20. april, entre: 60 kr.

Newyorkerne bag Psychic Ills, Elizabeth Hart og Scott Davis, har bestemt ikke ligget på den lade side på det seneste. Siden starten af februar har de været på tour i hjemlandet og efter kun fire dages pause, rejste de til vores kontinent den 20. marts for at tage en tur til. Efter præcis en måned i Europa er Loppen blevet beæret med det sidste europæiske show overhovedet, hvilket nærmest kun kan byde på et klimaks, der sjældent har set sin lige. Deres nyeste album ’One Track Mind’ er opfølgeren på ’Hazed Dream’ fra 2011, og med begge disse udgivelser har Psychic Ills manifesteret dem selv som skaberne af et lydbillede, kritikere har kaldt ’solbrændt psych-pop’. Aftenens opvarmning er danske The Wands, der ligesom Psychic Ills har gjort sig bemærket med deres langtrukne, atmosfæriske stil samt forpinte vokal, hvilket senest har betydet et show til Liverpool Psych Fest den 27-28. september 2013.

__________________________________________________

SPIDER BABIES (US/DK) + COCO COBRAS & THE KILLERS (US) + THE MONOLITHS + THE ORPHANS

Stengade, mandag den 29. april, entre 40 kr.

Her er en mandag, hvor du ikke må lade lænestole og sløvsind vinde over punkrock-iver. Alle tiders kontroversielle garagerockband Spider Babies med Kevin Shapen i front gæster København, og det er endda med et dansk backingband og en slipstrøm af lokkende opvarmningsbands på spisesedlen. Spider Babies har siden 1992 gjort sig i hurtig og hidsig gagagepunk, der med Discogs ord lyder som 50’s trash, 60’s punk grinders, 77′ sleaze and a shit load of sex and violence. Netop de voldelige tekster og albumtitler som Adventures In Sex! And Violence og Crimes Against Humanity fik det ellers temmelig tolerante punkmagazin MaximumRockNRoll til at bandlyse bandet. Nu efter 12 års pause spiller Spider Babies igen, og det med back-up fra Kasper fra Dig Og Mig, Moonless og Deathtoken og Martin fra Tumor Warlord og Mig & Min Ven, som også medvirker på Spider Babies nye album.

Coco Cobra & The Killers er stripperen, præstedatteren, forfatteren, skuespilleren og sexarbejderrettigheds-forkæmperen Coco Cobra – en legendarisk skikkelse i Portland, der hænger ud med folk som Gus Van Sant og Lemmy Kilmister. Hun spiller altså også noget garagelarm, og denne aften agerer Spider Babies backingband. Foruden disse to ret specielle konstellationer spiller de danske støjpunkere The Monoliths og pige-punk-duoen The Orphans, som har en frisk 7″ med i bagagen.

__________________________________________________

FANG ISLAND (US) + NO SPILL BLOOD (US)

Huset KBH, torsdag den 25. april, entre 75 kr. 

På bandcamp er Fang Island’s profilbillede en smiley. En kliche uden lige men med et budskab, der er svær at fejlafkode. Smil for satan! Fang Island er en humørbombe af et nysgerrigt rockband, der blander forførende indierock med helteguitar-lir, der får Guitarhero soundtracket til at lyde akustisk. Forhadte rockklicheer omfavnes oprigtigt, og lytterens rynkede bryn må snart give efter, for Fang Island er en fest i ørene, som kun en smiley kan symbolisere. Med sig har de et andet band fra Sargant House selskabet (And So I Watch You From Afar, Hella, Tera Melos m.fl.) det lidt tungere orkester No Spill Blood.

Foto øverst: Nü Sensae

//Lappland

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s