Young Adults

young-adultsDer findes ikke noget bedre, end når kant og melodi smeltes sammen til overdådig rockmusik. Young Adults fra Boston spiller håndgemængopmuntrende ørehængere med ynde og integritet.

 

I Washigton har de deres grunge/punk ting kørende, canadierne har deres skramlede jangle pop. Det er fascinerende at stå på sidelinjen og følge med i det nordamerikanske kontinents pletvise bølger af musiktendenser, der ofte fungerer som opfølgere på en stolt lokal musikarv. I Boston er det den alternative rock med sporadisk hang til post-hardcore der i stor stil pryder plakaten med navne som Pile, Fat History Month og Grass is Green i spidsen.

Bands som Mission of Burma bærer utvivlsomt en stor del af æren for den aktuelle ‘Boston lyd’. Men hvor der historisk set har været en decideret kløft mellem Bostons hardcorescene og miljøet omkring de øvrige ‘blødere’ bands, lader mange af byens nyere bands til at plukke ubesværet fra begge lejre.
Et eksempel på dette er trioen Young Adults. På deres seneste udspil – EP’en ‘Born in ’91’ – understreger de, hvordan man snildt kan være stolt af begge sider af byens rockhistorie og inkorporere både nerve og melodiøsitet i sit bands lyd og stadig lyde som et Boston band.

EP’en åbnes nogenlunde blødt med de første to numre “Context” og “Born in ’91”, men på tredje skæring bliver der skruet op for både tempo og intensitet. Min personlige favorit udgøres af nummeret “College Rock”, der i bedste hit-stil sammenfatter alle bandets kvaliteter, og hvor forsanger Chris Villons insisterende vokal kommer til sin ret i det lettere ‘anthem’-agtige omkvæd. Herefter bliver der lukket og slukket med et brag i form af slutnummeret “Stasis”, der nemt kunne have været en aggressiv b-side på en glemt 7″ med The Men.

EP’en er længe alle $5 værd og vokser fortsat på undertegnede efter flere ugers lytning.

 

Tobias

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s