Video Fredag

polvoDet er tid til at gå tilbage til kilden. Inspirationen for en god del af de bands vi her på siden jubler over i tiden, skal findes i midt 90’ernes USA. Med Cobains død og grungen’s endeligt blev æteren åben for ny lyd. I denne udgave af Video Fredag rejser vi tilbage til 1994, og ser på nogle af de rockbands, der skabte denne tids nye indie-toner.

Superchunk blev dannet tilbage helt tilbage i 1989, men det er deres 4. album Foolish fra 1994, der står tilbage som det mest legendariske. Her blandes melodi og groovy riffs med et skvæt posthardcore og sans for et godt omkvæd. Nummeret herunder hedder The First Part og har en helt fantastisk outtro.

_____________________________________________

Fuzz-pop bandet Velocity Girl blev ligesom Superchunk dannet i ’89. De første år spillede bandet støjende shoegaze-lignende rock, inden de i 1994 udgav albummet Simpatico, hvor hvid støj er byttet ud med powerpop. Nummeret her hedder I Can’t Stop Smiling.

_____________________________________________

Weezers blå album var bandets debut og blev en blockbuster i 1994. Samtidig er pladen temmelig tidstypisk for årenes collegerock-lyd. Det er en evergreen. Buddy Holly får du nedenunder.

_____________________________________________

Med en hel unik lyd, som en mellemting mellem Sonic Youth og Primus, er Polvo en overset 90’er størrelse. Gruppen blev dannet i Chapel Hill i North Carolina, der også er hjemby for Superchunk, i 1990. Efter to albums udgav de i 1994 EP’en Celebrate The New Dark Age, hvorfra dette nummer stammer. Bliv oplyst med Tragic Carpet Ride.

_____________________________________________

I 1994 lavede sanger i det relativt nye orkester Built To Spill et sideprojekt med K Records mastermind og twee-pop legende Calvin Johnson. De kaldte det The Halo Benders, udgav albummet God Don’t Make No Junk samme år, og fortsatte samarbejdet årtiet ud. Nummeret her hedder Don’t Touch My Bikini.

Foto øverst er fra Tragic Carpet Ride videoen med Polvo

// Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s