Pop Revo

Pop+Revo+2013+posterTraditionen tro løber indie festivalen Pop Revo af stablen i downtown Aarhus fra på torsdag. Det er en festival der vækker minder om øl i solskin, spontan dans, fornøjede mennesker og ikke mindst store musikoplevelser. I år lader Lappland redaktionen pennen blive hjemme og tropper fuldtallige op i fornøjelsens navn for at lade os beruse af alle behagelighederne. I stedet for dækning undervejs bringer vi her et bud på en håndfuld navne, som vi synes gør Pop Revo et besøg længe værd.

 

Mikal Cronin, som udgør 1/3 af torsdagens program, har rødder i San Franciscos raserende garage bølge, hvor han har ageret tro følgesvend for den mere omtalte barndomsven, Ty Segall. Cronins debut album udkom i 2011 og trak masser af positiv omtale med sig. Samarbejderne med Ty Segall skinner igennem, men Cronin vakler ikke et sekund på egne ben og vinder bl.a. på den stærke sangskrivning. Sidste år aflagde han visit på Roskilde festivals Pavillon scene, hvor han kvitterede med overbevisende energi og et cover af Wreckless Erics “Whole Wide World”. Andet album, ‘MCII’, har netop ramt gaden og varsler ørehængere i stride strømme.

 

I modsætning til sidste år er der en del spændende danske navne på dette års egentlige program. Det københavnske punk / post-hardcore / no-wave fænomen Lower, der spillede til sidste års Day Party, er lige straks klar med debut fuldlængden. Den kan man forhåbentligt få smagsprøver på om fredagen, hvor også rockklenodiet Nis Bysted og Thulebasen lægger genvisit og Synd og Skam bringer fynsk forår.

 

Men fredag byder også på amerikanske lækkerier. Den aldrende lo-fi legende R. Stevie Moore beriger aftenen med en af sine sjældne og efter sigende uforudsigelige koncerter. Men, men, men… (dyb indånding)… Det er en af de helt store Lappland favoritter, nemlig Mount Eerie, der (for undertegnedes vedkommende) udgør aftenens hovedattraktion. Under dæknavnet The Microphones gjorde Phil Elvrum sig bemærket i slut halvfemserne med sine dystre, ukonventionelle sange. Med Elvrums seneste foretagende, Mount Eerie, er traditionen fra The Microphones bevaret, men med et fokuseret udtryk der henleder tankerne på de kulsorte, nordamerikanske skove.

 

En succes fra sidste år, lørdagens Day Party, er tilbage på plakaten. Dette tager sig ud fra kl. 14 på det lokale tilflugtsted Sway, hvor et sæt lokale helte sparker tømmermændene tilbage til hvor de kom fra. Happy Hookers For Jesus er godt igang med at skabe et navn for sig selv, både i Aarhus og i København, hvor de senest havde tjansen som opvarmning for Nü Sensae. De tre gymnasieknægte, der er hørt beskrevet som Nirvana-core og punk-grunge, er et must for enhver med hang til støjrock.
Emenkaya er efterhånden en sagnomspunden sag på de østjyske kanter. Ligesom for Randers-sekten, som bandet er opkaldt efter, har der fra starten hersket en nærmest gruindgydende mystik omkring bandet. Første show blev efter tumult og foruroligede dørmænd lukket ned efter få minutter. De følgende historier og det nærmest totale fravær af information om bandet – udover at det tæller medlemmer fra Cola Freaks og Under Al Kritik – gjorde dem til en svær definerbar størrelse. Siden kom forløsningen med fuldbyrdede (og stadig sagnomspundne) shows og nu en plade lige på trapperne. Forvent vel-/underspillet hardcore med indebrændte tekster på dansk.

 

Rygtet vil vide, at grundlæggerne af Pop Revo brugte den nystartede festival som undskyldning for at booke britiske The Clientele. Derfor synes det også passende, at dette tryllebindende band bliver hentet tilbage i anledning af festivalens 10 års jubilæum. Siden debuten i år 2000 har Alasdair MacLean leveret sange af formidabel kvalitet, som han med resten af The Clientele har svøbt i ømhed og tilbageskuende krystalklang. Det har medført et velfortjent kult følge i kredse rundt omkring i verden. The Clientele er efter sigende blevet nærige med koncertoptrædender på deres gamle dage, så fornøjelsen lørdag aften bliver tilmed en sjælden én af slagsen.

 

Fuldt program og mere info kan findes på Pop Revos hjemmeside.

Partoutbilletten koster 350 kroner, kom glad!

Tobias

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s