Malaikat Dan Singa

tumblr_mjw2p6s5fD1ruod0jo1_1280It’s like if the disciple John wrote the Book of Revelation while listening to the Stooges. Sådan beskriver en anmelder det seneste projekt fra punkbarbaren Arrington de Dionyso, der med base i USA’s nordvestlige hjørne skaber transcendent orientalsk urpunk. Her er psych ikke en bleget kopi af et 60’er band med grydehår, men en ængstelig tur ind bag frontallappen, hvor alt kan ske. Lyt med og bliv klogere på denne hr. Arrington.

Arrington de Dionyso er en fyr, der har fingrene i lidt af hvert i hjembyen Olympia. Især med sit mærkværdige band Old Time Relijun har han udmærket sig som en genreknusende musiker, hvis nysgerrighed ud i det transcendente affødte soloprojektet Malaikat Dan Singa i 2009. Album nummer to under dette pseudonym udkom for få dage siden på K Records og hedder Open The Crown.

Både på første og andet Malaikat Dan Singa-udgivelse indtager Arrington hovedrollen i lydbilledet, som hysterisk messende undergangsprofet med skiftevis el-guitar eller en bas-saxofon i hånden, mens gerne flere trommesæt af gangen leverer hypnotiske rytme-trips.

Halvdelen af Open The Crown-albummets fremføres på indonesisk ligesom projektets titel Malaikat Dan Singa betyder engle og løver på det lokale tungemål. Et sprog Arrington de Dionyso har tillært sig under et ophold i Indonesien, hvor han boede og jammede med traditionelle musikere.

Lyden af stammefolk i trance og hallucinerende medicinmænd er da også allesteds nærværende på Open The Crown. Spoken word, punk, trance, psychrock og indonesisk folkemusik smelter sammen i et urbrøl, der looper i det uendelige. Musikken har krautrockens repetitive langstrakte groove og en shamans ekstatiske vildskab. Trancen overføres til lytteren fra første sekund, og bliv ikke overrasket, hvis du finder dig selv badet i sved på gulvet, når Open The Crown render ud.

Albummet udkom for få dage siden, og du kan streame alle sangene herunder og købe pladen direkte hos K Records.

Citatet øverst er fra Impose Magazine

//Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s