Mixtape vol. 4

bånd 4Dagens mixbånd er, ligesom det meste andet på bloggen for tiden, en hyldest til foråret. Det lader til at det endelig er kommet for at blive, så jeg har besluttet, at det nemmeste må være at give sig hen. Åbn vinduet, luk øjnene og forestil dig at du ligger i græsset nede i den lokale park (tag eventuelt din laptop under armen og læg dig ned i den lokale park). Voilà, 20 minutters forår med forår på.

_________________________________________________

The Go ELSKER 70’erne… i hvert fald ud fra deres seneste plade at bedømme. Måske er det en hyldest til den falmede hjemby Detroits storhedstid? Måske spiller de bare som de gør, fordi de er pisse gode til det? Modsat bands som Goat og Foxygen er der her hverken tale om frisk fusions revival eller ironisk slinger i valsen. Opskriften er ganske enkel: bundærlig kærlighed til blomsternes årti, tilbagelænet sangskrivning og autentisk produktion.

_________________________________________________

Dude York er en trio fra Seattle der spiller uhyre fængende indie pop. DIY attituden er i orden, bagkataloget byder på et sygt hit ved navn ‘Fuck City’ og et indrømmet Nirvana rip-off, og så truer de med at der er store ting i gære. ‘The Lake’ er fra sidste års EP af samme navn, som ifølge bandet “may or may not be a taste of what is or isn’t to come”.

_________________________________________________

Tera Melos‘ seneste plade, X’ed Out, tager ved hvor der blev sluppet sidst. De melodiske tilbøjeligheder bliver rådyrket og går glimrende hånd i hånd med de kendetegnende livlige sangstrukturer. Ind imellem står vokalen næsten nøgen, kun ledsaget af lidt døsig guitar. Men for det meste hegnes der godt igennem – tit med lækre vokalharmonier på toppen. Hvem sagde, at pop musik ikke kan være hektisk?

_________________________________________________

Tim Presley fra White Fence spytter plader ud som var det dommedag. Foruden sidste års samarbejde med Ty Segall er det blevet til fire plader siden 2010. Udgangspunktet for den femte udgivelse var efter sigende bare at få samling på en flok uforløste idéer. Dette er endt med et regulært album ved navn Cyclops Reap, og sangene herpå lider på ingen måde under at være andensorteringsmateriale.
John Lennon på lo-fi detour i det-går-nok humør?
Nummeret her er en single B-side fra Cyclops Reap.

_________________________________________________

Cowtown fra Leeds lyder nogle gange som et show-off mellem Devo og ZZ Top, andre gange som et Steve Miller inspireret Deerhoof sideprojekt. Under alle omstændigheder er de et ret sjovt bekendtskab, når først man får affundet sig med bandets univers (hvor dudes snildt kan låne Black Flag logoet til sit eget bandlogo, og hvor dudes i én bevægelse laver syge skateboard tricks i sandaler, ryger joints, laver peace tegn med fingrene OG poserer til cover fotoet).

_________________________________________________

Aarhusianske Fright Eye har gået og brygget på lækkerier til deres kommende 7″ på RaumEinsRecords. Første godbid herfra er ‘Going To The Store’. Energien er intensiveret, de underkuede melodier har fået en meter mere at løbe på. Der er i det hele taget lagt op til en flabet garagehitparade af format. Efter koncert smagsprøver på de nye numre kan jeg med glæde forsikre, at ‘Going To The Store’ får hæderligt selskab.

_________________________________________________

Tobias

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s