Q&A med Orphans

861385_552738341416525_68366291_oOrphans er navnet på en københavnsk duo, der med tungen lige i munden spiller twee-pop inficeret punkrock. Snart udgiver de deres første 7″, og i den anledning, og fordi vi synes Orphans er vildt seje, har vi spurgt Anna og Katarina om alt muligt. Og de svarede. Læs hvorfor det kan være rart at tænke på The Shaggs, hvad folk tænker om pigebands og om hvilke plader, der fik pigerne til at gribe instrumenterne. Lyt til to Orphans ørehængere imens.

 

Hvorfor er I kun to i bandet?

Vi kendte ikke andre der havde lyst til at starte et band end hinanden. I begyndelsen gik vi med løse planer om at finde en til at spille bas, men jeg tror at vi begge to endte med at være meget tilfredse med kun at være to. Veto-ret til alle, ingen flertals-afgørelser, aldrig noget hassle med at aftale øvere, ikke en skid gear at slæbe til koncerter.

I hedder Orphans. Føler i jer som musikalske forældreløse?

Hehe, nej, navnet er taget fra filmen The Warriors.

Der findes ikke specielt mange pigepunkbands eller pigerockbands – og slet ikke i Danmark. Når de der er beskrives eller omtales af anmeldere eller andre, lægges der ofte meget vægt på, at de er piger og ikke fyre. Oplever I, at I bliver mødt anderledes end ’drenge’ bands?

Det kan man nok ikke komme uden om. På den ene side er der en enorm positiv og meget umiddelbar respons, folk synes jo at det er sindssygt spændende og eksotisk med et pigeband. Stadig. Men det er jo et tveægget sværd, for den positive opmærksomhed dækker jo desværre tit også over en total mangel på tillid. Det kan ikke tælles på to hænder de gange folk er kommet op til os efter koncerter og har spurgt om dét der nummer vi spillede de godt kunne li’ mon var et cover? De er simpelthen så overraskede over, at vi har skrevet en god sang, at de ikke kan forestille sig andet end, at det har vi så i virkeligheden heller ikke. Der er masser af sådan nogen småting.

I er garanteret inspireret af en masse ting, men to af de bands jeg kommer til at tænke på er Beat Happening og Bikini Kill. Begge bands der gjorde oprør med de gængse opfattelser af hvad rockmusik er og hvad det kræves for at være musiker. Skriver i jer ind i samme tradition?

Det at der findes en masse rigtig gode bands, der skriver rigtig gode sange uden at nødvendigvis beherske deres instrumenter fuldkomment er jo et kæmpe incitament til selv at spille. Hvis man elsker mathrock og gerne vil starte et band, men ikke kan spille, så er man jo fucked. Så er det mere tilgivende at elske Talulah Gosh. Det er helt klart meget betryggende når man står og synes det hele fucker lidt, så tænker man bare på The Shaggs, og hvor meget man elsker dem. Det skal nok gå.

Hvis I skal nævne fem albums, der har givet jer lyst til at spille musik, hvilke fem skulle det være?

GG Allin & The Jabbers – Always Was, Is And Always Shall Be

Det er sådan en plade hvor man får det herre fedt over sig selv når man hører den. Specielt Cheri Love Affair får en til at tænke at den kunne man da godt lige optræde med.

Bratmobile – Pottymouth

Bare sådan en evig yndlingsplade hvor man også kan se sig selv spille de sange på en scene og være svedig.

Hanson – Middle of Nowhere

Pladen der fik Katarina til at begynde at spille guitar!

No Hope for the Kids – No Hope for the Kids

En af de første punk-plader jeg (Anna) var sådan hårdt nede med, og den plade der fik mig til at interessere mig for K-town og dansk punk generelt.

Sleater-Kinney – Dig me Out

Den plade der gir’ en lyst til at skrive bedre sange og øve sig mere.

I er snart aktuelle med en single – jeres debut sådan i fysisk forstand. Fortæl lidt om den?

Vi har indspillet seks numre med Morten og Emil fra Tumor Warlord. Dem udgiver vi så selv på en 7’er, forhåbentligt inden sommeren er ovre. Det blir’ primært nyere numre, og et enkelt nummer vi har spillet siden bandet startede. Den blir’ herre god.

Tilbage i 2011 lavede i et album der også ligger på jeres bandcamp – ’… Have Special Needs’ hedder det. Har i planer om et helt album igen?

De numre der ligger på vores bandcamp er bare mere eller mindre tilfældige hjemme-indspilninger. Men vi regner helt sikkert med at indspille til en 12’er så snart 7’eren er ude! Med hjælp fra Emil og Morten fra Tumor Warlord igen!

Hvilke bands herhjemme synes I vores læsere burde holde øje med og lægge ører til?

The War Goes on! Det er det bedste danske band lige nu.

//Troels

Reklamer

2 thoughts on “Q&A med Orphans

  1. Pingback: Bryggerfest | LAPPLAND

  2. Pingback: Koncerter i juni | LAPPLAND

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s