Turtle Island

1516256619-1Det er nok de færreste af os, som ikke husker kinderægsreplikken: ‘Hele tre ting på én gang? Dét går da virkelig ikke’. Og før kinderægget var det bare ikke nemt for en husmor at opfylde både ønsker om legetøj, overraskelse og chokolade i én ting. Men heldigvis for os – og de frustrerede mødre – var slikindustrien klar til at afhjælpe os med dette alvorlige problem. Og lige siden er vi blevet opdraget med, at man rent faktisk kan få det hele på én gang. I musikkens verden er det desværre fåtallet, der lever efter dette dogme, men heldigvis er der stadig bands, der tror på, at én ting kan rumme det hele, og et af disse er amerikanske Turtle Island.

Turtle Island er fra Columbus, Ohio, og overordnet set er de vel et rockband. Men kinderægget er jo egentlig også bare et chokoladeæg, så idéen er at grave en lag dybere (spis chokoladen!) og komme tættere på de andre dimensioner. Lad os først lige få styr på det praktiske. Sangeren Dallin Stevenson møder i 2010 Ben Fritz (bassist) i en kælder. Dallin og Ben finder hurtigt fælles ståsted musikalsk og rekrutterer yderligere Alex Bake og Nick Gerden til at spille henholdsvis guitar og trommer. Deres første bandnavn er The Lion, the Squirrel and the Man with a Moustache. Efter lidt tid flytter Alex, de skifter navn igen (Fantastic Explosion In Time) og osv.

Det korte af det lange i denne historie er, at ligesom så mange andre tog det lidt tid at finde frem til Turtle Island og dennes besætning. Idet guitaristen Sean Gleeson bliver medlem, er Turtle Island fuldendt. Navnet Turtle Island valgte de fire gutter, fordi de alle som børn havde leget på en lille ø ved samme navn, som lå i nær deres barndomshjem. Sommerdage fyldt med svømmeture, roning og leg på denne lille paradisø beslutter kvarteten, er de perfekte minder at have in mente, mens der skabes musik.

Det er efterhånden blevet hintet en halv snes gange, så for endeligt at få båret pointen om kinderægget i hus, må jeg her tydeligt understrege musikkens styrke; nemlig dens alsidighed, overraskelsesmomenter og fuldstændig perfekte kombination af flere gode ting. Nummeret ‘Fuzzy Brain’ er et pragteksemplar på dette. Det starter ud med en tør guitarmelodi, meget Nirvana-ish, som efter en rundgang får selskab af et par hårdtslående trommer. Den catchy melodi og enkeltheden i denne intro antyder et godt, solidt rocknummer. Pludselig kommer der dog et lille twist, som udforventet tilfører en mere groovet trommegang samt en opprioritering af bassen i lydbilledet. Denne subtile, dog iørefaldende, ændring minder om 60’er-70’er-rocken, hvor blues stadig var en vigtig inspirationskilde. Og det er ikke alt. Endnu en overraskelse ligger på lur, som første vers afsluttes, og bridgen, tilbage til det begyndende guitarriff, er i et roligere tempo med en svævende vokal, der er mere poppet end det forgående. Efter godt tre minutter brydes sangen – igen – af en nu stille, slæbende desert rock guitar som leder over en hardcore, Black Sabbath-lignende guitarsolo, der får lov til at afslutte nummeret.

Turtle Island er kinderæggets musikalske pendant. Det overrasker, det spreder glæde, det behager sanserne, og det er ikke bange for at være mere end én ting – og det fungerer. Debutalbummet The Twelve Togethers of Love Rockets er ude 30. maj via Flowerpot Records, og albummet kan købes på bandets bandcampside.

___________________________________________

/Kim

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s