Survival

Survival-S-TEt nyt projekt omkring folkene i Liturgy har set dagens lys. Sidste år var det ex-trommeslageren Greg Fox, der drak en kop opiumste og begav sig på transcendent rejse med konstellationen Guardian Alien. Denne gang er det guitarist og black metal indie-darling Hunter Hunt-Hendrix, der med solide kræfter på siden er klar med bandet Survival. Og ud af det er der kommet et forførende progrock-nummer og et nyt album.

Mød kringlede rytmer, atypiske taktarter og synkoperede riffs. Survival’s single Tragedy Of The Mind er en dramatisk men melodisk satan, der hiver lytteren af sted ved håret.

Nummeret er at finde på Survival s/t, der udkom i går på Thrill Jockey. Foruden Hunter Hunt-Hendrix består Survival af Greg Smith, and Jeff Bobula. De tre har tidligere spillet i bandet Birthday Boyz, og har jammet sammen i over ti år.

På papiret er det Hunter Hunt-Hendrix, der er trækplasteret i Survival. Han er en elsket skikkelse uden for metallens cirkler, hvor kritikere har prist hans opdatering af black metallen til en version 2.0 med drone, math, og prog som nye virkemidler.

Den primale black metal-monotoni fra Liturgy er blevet tæmmet en smule og sat ind i en anden kontekst med Survival. Her refereres til så forskellige ting som Black Sabbath, Magma, Aphrodite’s Child, Creedence Clearwater Revival, Aaron Copeland, The Smashing Pumpkins og tidlige math-rock bands.

At dømme fra nummeret Tragedy Of The Mind, som du kan se og høre herunder, er Survival-pladen vild.

//Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s