Suicide Squeeze singles series

tumblr_inline_mkspnjHmsw1qz4rgpPladeselskabet med det livstrætte navn Suicide Squeeze har gennem snart to årtier indfanget lyden af Seattle’s altid nysgerrige undergrund. Vanen tro udsender de denne sæson en serie af 7″ vinyler, som et spejl af selskabets sindstilstand. I år er Cloud Nothings, Nü Sensae, Julianna Barwick og et af hav andre kunstnere aktuelle med singler under selskabets faner. Tag høretelefonerne på og bliv klogere på hvad der rører sig i USA’s mest regnfulde by lige nu.

Tilbage i 1996 startede David Dickenson pladeselskabet Suicide Squeeze i Seattle for at dokumentere den blomstrende scene af nye bands, der blandede posthardcore med alternativ rock og folk. Modest Mouse, Elliott Smith, 764-Hero var nogle af de bands selskabet udgav i perioden og som senere viste sig at være ganske definerende for denne nye indielyd i midt og slut 90’erne.

Nok bevæger Suicide Squeeze sig stadig indenfor, hvad man med en bred betegnelse kan kalde alternativ rock, men med tiden er Seattle selskabet blevet bredere i deres ganske spændende line-up af artister.

Et godt indblik i selskabets nuværende forfatning er deres 7″ serie. En årlig begivenhed hvor bands fra selskabets egne rækker og venner af huset udgives på syv tommer vinyl. I år gælder det Julianna Barwick, The Coathangers / Nü Sensae, Audacity, White Woods, Destruction Unit, Numerators, Antwon, La Luz, Roomrunner, Eating Out, Lucrecia Dalt, Natural Child / Guantanamo Baywatch, Cloud Nothings, Meat Market og Gap Dream – alle sammen plader der udgives i løbet af foråret og sommeren 2013. Årets serie er den 17. serie af 7″ i selskabets lige så lange historie.

Og der er meget godt i mellem. Inden du sender din ønskeseddel af sted til Seattle så lyt med her, hvor vi fremhæver nogle af de bedste sange fra årets serie indtil videre.

Destruction Unit – Two Strong Hits 7″

A-siden fra Detruction Units bidrag til 7″ serien hedder Sonic Pearl, og navnet kunne ikke være mere sigende. Nummeret er et beskidt støjende bekendtskab, der med krautrockrytmer og fræsende guitarer vidner om et slægtskab med The Men og til dels Milk Music, som bandet er på tour med i USA lige nu sammen med Merchandise. Destruction Unit kommer med en fuldlængde på Sacred Bones til efteråret.

_____________________________________

Julianna Barwick – Call 7″ 

Sangen Pacing (a-siden) kunne næsten ikke være længere væk fra Destruction Units demonstrative støjtæv. Julianna Barwicks svært atmosfæriske elverlignende symfonier får alle hår til at rejse sig. Som fan af larm rykker Julianna mig ud af min comfort zone og visker i mit øre: “Det er ok at græde, selv om du er en hård negl”. Tak Julianna, tror jeg.

_____________________________________

Nü Sensae and The Coathangers Split 7″

Et syvmile skridt i en anden retning finder vi Nü Sensae, som sidste år udgav den ikke mindre end fantastiske grungede punkplade Sundowning på Suicide Squeeze. Vancouver trioen fortsætter af samme udadreagerende men sårbare spor på sangen Throw fra split-singlen med Atlantas garagerock-piger The Coathangers. Lyt til begge sider at samme 7″ her:

_____________________________________

Audacity – Finders Keepers/Onomatopoeia 7″

Slackerrock og garage rock&rul smedes sammen med fine popmelodier i Audacitys musikværksted. Værkstedet står i Sydcalifornien, hvor solen evigt bager fra en azurblå himmel, og alt omkring Audicitys emmer af glade dage med surfbræt og kolde drinks i sandet. Lyt til begge sider af den 7″ her:

_____________________________________

Serien af singler fra Suicide Squeeze er ikke fuldkommen endnu, så både Cloud Nothings, Roomrummer og Gap Dream venter forude. Følg med på Suicide Squeeze bloggen.

//Troels

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s